Tükörsima győzelemmel rajtolt az U20-as női válogatott

Dubei Debóráék végig kontrollálták a Csehország elleni meccset a B-divíziós Eb-n, így karnyújtásnyira kerültek a csoportgyőzelemtől.

U20-as női Európa-bajnokság, B-divízió, csoportmérkőzés

Csehország - Magyarország 57-72 (18-19, 9-15, 11-15, 19-23)

Magyarország: Horváth B. 11, Horváth K. 4, Dubei 15/6, Dobos 6, Nagy D. 14/6
cserék: Weninger 2, Bach -, Kuttor 12/3, Solymosi -, Gundel-Takács -, Marko 8/6

Nagyon harcosan kezdtek a magyar lányok és megnyerték az első negyedet, majd a másodikban még tudtak szigorítani a védekezésen és kilenc ponton tartották Csehországot - ha kicsit jobban büntetőztek volna (1/6-tal álltak ekkor), tetemes előnyt építhettek voln aki. Nagy Dorottyáék sokat járatták a labdát és sok gólpasszt osztottak ki, ezzel mindenképpen ellenfelük fölé nőttek és öt ponttal vezettek is a nagyszünetben - igaz, Dubei már három faultnál járt.

A fordulás után is a mi akaratunk érvényesült, három perc után már tizenöt pont volt közte és bár kisebb feltámadásokat bemutatott a cseh válogatott, Kuttorék magabiztosan tartották az előnyüket. A záró etapban tovább nőtt a különbség és közel húsz pontra hízott, a mieink a játék minden elemében felülmúlták ellenfelüket - végig kézben tartották a meccset és sima győzelemmel rajtoltak az U20-as Eb-n.

Mivel a csehek tegnap lemosták a pályáról Ukrajnát, a magyar válogatott abszolút esélyesként léphet pályára holnap 15:15-től utóbbi gárdával szemben és ha nyer, akkor csoportelsőként jut tovább.

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus