U16: javítani kell Svájc ellen

Az már tegnap eldőlt, hogy nem juthat a legjobb nyolc közé válogatottunk a B-divíziós Eb-n, a tét azonban így is komoly a mai találkozón.

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 5. mérkőzés

Magyarország - Svájc 17:15

Tegnap a Grúzia elleni hatalmas hajrá ellenére kikapott a Váradi-legénység, ezzel pedig biztossá vált, hogy nem juthat be a legjobb nyolc közé - tétje így is van azonban a Svájc elleni találkozónak. Válogatottunk majd a 9-16. helyért folytatja a küzdelmeket a középdöntőben, ahova ebből a csoportból ez a két csapat jut majd tovább - tehát az itt elért eredményt viszik tovább a mieink és a svájciak is a következő körbe. 

Nincsenek könnyű helyzetben Katonáék, hiszen öt nap alatt az ötödik mérkőzésüket játsszák le ma, bár természetesen ellenfeleink is ugyanígy állnak - itt már hatványozottan fontos, hogy ki mennyire bírja az iramot akár fizikálisan, akár mentálisan. Svájc a Luxemburg elleni szoros győzelem után 36 ponttal kapott ki Grúziától, majd a fehéroroszok legyőzését követően szintén nagyon simán, 29 egységgel maradtak alul Belgiummal szemben.

Túl sok mindenben nem állnak jobban, mint mi, a támadójátékuk sok passzra és sok mozgásra épül, de összességében kétszer is ötven pont alatt maradtak, ugyanakkor a védekezésük sem jelenthet megoldhatatlan problémát. A sok passz mellett sok eladott labdát is vétenek, a mieinknek higgadtan és nyugodtan kell kosarazniuk, várni és kihasználni az ellenfél hibáit, elöl pedig a Katona Bence - Fazekas Csaba duóra építve játszani a saját játékukat. A koncentráció a büntetőknél és a lepattanóknál is nagyon fontos lesz, előbbit csak 54%-kal dobja a magyar válogatott eddig, utóbbiban pedig mindkét együttes elég gyenge, döntő lehet, hogy ki tud dominálni a palánk alatt.

A mérkőzés 17.15-kor kezdődik, hajrá Magyarország!

fotó, slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus