U16: kulcsmeccs jön a grúzok ellen

Sorozatban negyedik napon lép pályára az U16-os válogatott, a tét pedig nagy Grúzia legjobbjai ellen - kezdés: 17:15. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 4. mérkőzés

Magyarország - Grúzia 17:15

Mindkét válogatott sorozatban negyedszer lép parkettre, ez pedig egy olyan faktor, amivel nem igazán lehet számolni - nagy kérdés, hogy ki hogyan bírja ezt a terhelést. Nálunk bő a rotáció, mindenki pályára lép, de a grúzok sem panaszkodhatnak, az ő kulcsjátékosaik sincsenek túlhajtva.

Mai ellenfelünk statisztikailag mindenképpen jobb számokat produkál, hiszen a harmadik legkevesebb pontot kapta, a hetedik legtöbbet dobta, a negyedik legtöbb gólpasszt osztotta ki és lepattanózásban is befér a top tízbe - nekünk főleg utóbbival akadtak komoly gondjaink tegnap. A védekezésünk a vártnál talán jobban működik, bár a számok alapján nem tartozunk az elitbe, a csoportot 3-0-lal vezető belgákat tegnap nagyon jól semlegesítettük a találkozó túlnyomó részében. A grúzok a már említett Belgiumtól kezdésnek 60-46-ra kikaptak, majd 83-47-re legyőzték Svájcot, tegnap pedig szintén simán, 77-43-ra Luxemburgot - így hozzánk hasonlóan ők is 2-1-gyel állnak jelenleg.

Külön figyelnünk kell a 210 cm magas Goga Bitadzére, aki a grúzok legjobb pontszerzője (17/meccs), legjobb lepattanózója (10/mecs) és legjobb dobásblokkolója (3/meccs) - ezekkel a számokkal természetesen a teljes mezőnyt figyelemve véve is a legszűkebb elitben van. Mivel mi tegnap nagyon szenvedtünk a palánk alatt, itt mindenképpen javulnunk kell, őt kell valahogy semlegesíteni a sikerhez. 

A továbbjutás szempontjából létfontosságú lesz ez a mérkőzés, hiszen egy győzelem estén legrosszabb esetben 3-2-vel, míg a grúzok legjobb esetben szintén 3-2-vel végezhetnek - ez azt jelentené, hogy jobb egymás elleni eredménnyel tovább is juthatunk. Egy vereség esetén természetesen fordított a képlet és bár Svájc 2-1-es mérleggel szintén beleszólhat a 2. hely kérdésébe, mindenképpen fontos, hogy nyerni tudjunk ma - két továbbjutó van a csoportból és a 3-0-lal álló, a grúzokat és minket is legyőző belgák alighanem ott vannak már a legjobb nyolcban.

fotó és slide: U-16 Magyar kosárlabda válogatott

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus