U16 lány: Studer-interjú és videó, Lelik és a csapat magasztalása - jönnek a spanyolok

Interjú, videó és a csapat egészének kivesézése (csak egy cseppet), illetve szombati ellenfelünk, a még szintén veretlen Spanyolország jellemzése az alábbi cikkben! Studer Ági győztes kosara videón (ismét), és az, amit erről maga a kosaras gondolt! Lelik Réka parádéja, a csapat akarása... Olvassátok!

Pénteken este a cseten értük el Studer Ágit, aki röviden elmesélte hogy is történt az a remekbe szabott utolsó kosár, ami után egyből osszeraggyott (az örömtől), majd két másodpercen belül az egész magyar kompánia ott ugrált a nyakában - még jó, hogy nem sérült bele. Ugyanakkor nem csak szólam az, hogy valóban csapatmunkáról beszélhetünk. A horvátok ellen ismét kiválóan tépték lepattanóinkat a magyar lányok. Mérész Beatrix 8-ig, Studer és Lelik 6-6-ig jutott, Foitl 5-ig, de volt három 4 lepattanós is csapatunkban (Czukor, Török és Pusztai). Összesen csapat szinten 58 lepattanónk volt (!), míg a horvátoknak 36...

A meccstudósítás ITT!

Ráadásul remek kisegítéseket láthattunk - ezek nélkül sem lett volna meg a siker -, s hol Czukor perceinek tapsolhattunk, hol Foitl ténykedett nagyon hasznosan a palánk alatt, hol a szemre is látványosan, dinamikusan mozgó Pusztai mezőnymnkája érdemelt dicséretet (s akkor a Mérész-féle óriási gyűrűk alatti harcokról, amibe majdnem bele is sérült vagy mások tetteiről nem is beszéltünk). Illetve egy emberről még muszáj. Lelik Réka (jobbra 13-asban egy előző meccsen) szépen lassan csapatunk messze legponterősebb embere lett, ráadásul voltak nagyon fontos pillanatokban szerzett pontjai, mindemellett pedig látványos megoldásai (a cikkben is írtuk a palánk alatti áthúzós akcióját például).

VIDEÓ és mini-INTERJÚ a KÁPRÁZATOS KOSÁRRÓL

Studer Ágnes győztes triplájának és az egész meccsnek a két perces videója ITT!

- Hülye kérdés, de mégis mi volt a fejedben? Csak az, hogy megpróbálom, lesz ami lesz? Vagy, hogy na, ez igenis be fog menni?

Studer Ágnes: - Ugye kihagytam 2-ből 2 büntetőt előtte, és nagyon mérges voltam magamra... De akkora lendületet adott az amit Lelik Réka parádézott, meg hogy mindenki arcán a nyerni akarást láttam... Szóval nem is tudom, amikor megkaptam a labdát tudtam, tényleg tudtam, hogy még bármi lehet, és éreztem, hogy be fog menni, mert tudtam hogy a CSAPAT és az EDZŐK is bíznak bennem!

Bíztak! Bement!

Adjon ez (is) erőt a magyar csajoknak (a Magyar-csapatnak) a folytatáshoz, amikor a csoportfavorit spanyolokkal mérkőznek meg, illetve a most már biztos továbbjutás tudatában a későbbi még erősebb vetélytársakkal szemben is.



MAGYAR-SPANYOL ELŐZETES

Ha már szóba kerültek szombati (mai) ellenfeleink, lássuk, ők hogy állnak az Úr színe előtt!

A spanyolok az első csoportmérkőzésen nagyon megverték a horvátokat (89-60), majd szoros meccsen, de ismét győztek a szerbek ellen (63-57). Ezekből tehát nehéz bármit is leszűrni, mert az első eredmény talán túlzó különbséget mutat Alonsóék javára, a második viszont azért kisebbfajta meglepetés, hiszen egyfelől ennél simább spanyol sikerre lehetett számítani, másfelől maga a győzelem is alig lett meg, mivel a szerbek az utolsó negyedben még vezettek, sőt, 33 másodperccel a lefújást előtt is még 57-57 állt az eredményjelzőn... A spanyolok nagyon sok lepattanót szedtek eddig, de nem csak a palánk alatt erősek, hanem a gyors kosárlabdára is képesek, ahogyan ez nemzetük csapataira jellemző is.

Magyar Gergely a magyar alakulat vezetőedzője korábban, amikor még nem tudtuk pontosan, hogy melyik tizenkét játékos alkotja a spanyolok végleges keretét azt mondta, kíváncsi lesz rá, hány 1999-es születésű (tehát még csak 15 éves) lesz benne, hiszen nem mindegy. A magyarok háromnegyede (8 játékos) ugyanis az ifjabbak, a 15 évesek közé tartozik, ezt ne felejtsük el! S ebben a korosztályban sokat ér az is, hogy ha valaki egy évvel korosabb (1998-as), de még benne van a maximum 16-ban. Nos, a spanyoloknál csak négy ifjabb (15 éves) kosarast találunk, ám közöttük van éppen a csapat talán legjobbja, Iris Junio.

Junio mindkét eddigi meccsen bőven tíz pont felett szórt s mindig a csapat legeredményesebbje volt. Emellett a kiscsatár-csatár poszton játszó 181 centis lány a lepattanókat is erősen tépi le (a szerbek ellen például 8-at). vele tehát nagyon meggyűlhet a mieink baja.

A másik jó lepattanózó Martell (a horvátok ellen 12 lepattanója volt), de Echarrí is kimondottan jó ebben a műfajban (mindketten bőven 180 felettiek), ám ha még magasabb hölgyet keresünk, ott van Diallo, aki a 190-et is túllépi (és nem csak statiszta szerep jut neki a csapatban).

Persze nem célunk, hogy óriást csináljunk előre a spanyolokból, hisz ők is verhetőek (a szerbek ezt majdnem meg is mutatták). A hármasokat például egyelőre ők is csak módjával hajigálják, és ha valahogy ki tudjuk segíteni a belső embereinket csapat szinten, emellett támadásban Magyar Gergely ütős taktikával tudja meglepni a vetélytársat (s azt kivitelezik lányaink), bármi megtörténhet.



A magyarok eddigi statisztikáit ne részletezzük (majd a csoportkör után inkább), annyit azonban érdemes megjegyezni, hogy a mezőny 4. legjobb lepattanózói a mieink (meccsenkénti 49-es átlaggal). Emellett a szabad helyzetekből is mi dobunk pontosan a második legjobban. Vagyis "csak" ki kell alakítani a nyerő szituációkat, lányaink (többnyire) bedobják onnan a labdát. Milyen könnyű kimondani, leírni...

Szombaton 18.15-től a Hódos Imre rendezvénycsarnokban (Debrecenben) a magyar válogatott a spanyolokkal csap össze a csoportelsőségért.


Hajrá csajok, hajrá, CSAPAT!

Fotók: Koppányi
Videó: fibaeurope.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus