U16: Luxemburg is kipipálva

Második mérkőzését is megnyerte az U16-os Eb-n válogatottunk, miután nagy csatában felülmúlta Luxemburg együttesét. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 2. mérkőzés

Magyarország - Luxemburg 77-70 (20-12, 20-24, 22-21, 15-13)

Magyarország: Kiss 12/6, Katona 16/6, Fazekas Cs. 8/3, Füzi 6, Fazekas M. 16
cserék: Somogyi 11/9, Werner -, Ábrahám 4, Zsebe -, Németh 2, Oroszi -, Schafarek 2

Pontatlan dobásokkal nyitott mindkét fél, majd Djomani 2+1-es játéka jelentette a találkozó első pontjait. Egy perc múlva azonban már a mieink vezettek Fazekas Máté kosara után, az igazi rohamot azonban Katona triplája indította: két perc alatt 12-0-s etapott futott válogatottunk, így a negyed közepére magabiztos, 11 pontos előnyt épített ki. Itt egy kissé befagyott a találkozó, a cseréknek köszönhetően mindkét gárda pontatlanabbul kosarazott, kicsit csökkent a különbség: az első tíz percet végül 20-12-re nyerte Váradi Attila legénysége.

A második játékrész elején gyorsan négy egységnyire közelített Luxemburg, de Katona Bence ismét a kezébe vette a dolgokat, gyorsan berámolt öt pontot, így újfent megléptek a mieink. Kovacék sem játszottak rosszul, de Fazekasék mindenre válaszolni tudtak, így a negyed derekáig maradt a tíz egység körüli magyar fór, ekkor időt kértek a luxemburgiak. Ez használt nekik, innentől inkább az ő akaratuk érvényesült és közelebb is tudtak zárkózni, a hajrában végül Somogyi talált be egy leindítás végén, így 40-36-tal zárult a félidő.

A fordulást követően egy perc alatt egyenlített Luxemburg, hiába vezetett a magyar csapat szinte végig, kezdődhetett minden elölről. Apró pontokkal, büntetőkkel haladtunk előre, a negyed derekára pedig sikerült is kicsit meglógni: Kiss pörkölt be egy triplát, 51-44 volt az állás. Sokáig nem tartott az öröm, hamarosan ismét már csak két pont volt közte, de sikerült előre menekülnünk: a negyed utolsó percébe érve Somogyi köszönt be kintről, ismét némi levegőhöz jutottunk. Az utolsó támadást is a mieink vezethették, négy másodperccel a vége előtt Katona talált be, így 62-57-ről indult a záró etap.

Itt már egyértelműen látszott, hogy fáradnak a csapatok, de ahogy átvehette volna a vezetést Luxemburg, Fazekasék mindig tudtak dobni egy-egy kosarat és őrizték az előnyt. Sok hibával, eladott labdával, rossz dobással játszottak a felek, bő háromperces magyar kosárcsend után Füzi talált be, így továbbra is öt ponttal előrébb jártak fiaink a hajrához közeledve. Váradi Attila mindenkit pályára küldött, mind a 12 játékos szerepet kapott a találkozón, ezt pedig mindenki meg is hálálta. Somogyi 46 másodperccel a vége előtt süllyesztett el egy kulcsfontosságú triplát, amivel hatpontosra nőtt az előny és bár a végén egy bravúrtriplával még megpróbált életben maradni ellenfelünk, ez hiábavalónak bizonyult: második mérkőzését is megnyerte az Európa-bajnokságon U16-os fiú válogatottunk. 

fotó: Horváth Orsolya

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus