U16-os Eb: 7. (és 23.) helyen végeztünk!

Ma délután a férfi B-divíziós Európa-bajnokság hetedik helyéért játszott a magyar válogatott Macedóniával, méghozzá az általa egyszer már legyőzött Ausztriával és a dupla duplázó Bordács Soma főszereplésével, valamint kollektív csapatmunkával győzelemmel zárta a kontinensviadalt Ferenczi Tamás szépreményű legénysége.

Magyarország - Ausztria 78 - 51 (23-13, 19-5, 19-17, 17-16)

U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, helyosztók, a 7. helyért
Strumica, Macedónia

Magyarország: Doktor 11/9, Lewis 9/3, Rudner 11, Bordács 12, Pápai 9.
Csere: Fülöp B. 3, Kucsora 2, Durázi 11/3, Németh Á. 4, Kerpel-Fronius 4, Laczó 2, Molnár L.-.

Ausztria legjobb dobói: Hofbauer 13/3, Deutsch 10/6, Ernst 9/3

Két triplánkra és három duplánkra csak egy válasza volt kezdetben az osztrák válogatottnak, így 12-2-es startjával megadta a derbi alaphangját a magyar együttes, mely tartotta kétszámjegyű előnyét az első etap végéig, majd a nagyszünetre ezt 25 egységnyire tornázta fel - úgy, hogy a második 10 percben mindösszesen 5 pontot kapott az Eb végére feléledő Doktor Péter (11/9 pont, 3 gólpassz) irányította Ferenczi-csapat.

Volt már 30 is a távolság a felek közt 55-25-nél, ott gyakorlatilag végérvényesen el is dőlt minden lényegi kérdés, így a mieinknél mind a 12 kosaras-palánta "örömjátékozhatott" picit, pontot téve a július elején megkezdett közös munka végére, amely után a B-divíziós Eb 7. helyén zártak honfitársaink, ami az egész kontinens 23. pozícióját jelenti az A-divíziósban szereplő 16 gárdát is ideszámolva.

A ma Bordács Soma (12 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda) "röptette" válogatottunk számára talán csak azért lehet rossz picit a szájíz, mert a felkészülés során egyaránt legyőzött Anglia - Csehország (tőlük egy ponttal, 5 másodperccel a vége előtt kaptunk ki még a csoportkörben) páros jelenleg is a bronzéremért és az azzal járó feljutásért küzd.

A kontinensviadal után természetesen jelentkezni fogunk több értékelő anyaggal, interjúval is és egyben köszönetet mondunk Farkas Dávid technikai vezetőnek a kivételesen exkluzív, illetve precíz és rendszeres helyszíni beszámolókért!

Gratulálunk a magyar csapat 7. helyezéséhez!

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus