U16-os Eb: A vártnál nehezebben jött a siker

A macedóniai U16-os B-divíziós Eb-n szereplő magyar férfi válogatott második fellépésén is diadalmaskodott, méghozzá a csoport leggyengébbjének tartott Írország ellen. Ugyan a reméltnél lényegesen szorosabb ütközet után, viszont mind a 12 játékost bőségesen játszatva lépett egy újabbat a továbbjutás felé Ferenczi Tamás együttese.

Magyarország (2-0) - Íroroszág (0-3) 55 - 42 (17-10, 13-21, 15-6, 10-5)
U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, C-csoport, csoportkör, 3. forduló
Strumica, Macedónia

Magyarország: Kerpel-Fronius -, Lewis 2, Rudner 8, Bordács 4, Pápai 4.
Csere: Doktor 10/6, Kucsora 5, Durázi 6, Németh Á. 2, Fülöp B. 10, Laczó 2, Molnár L. 2.

Írország legjobb dobói: Rockall 10/6, Leonard 10/3, Drummond 8/3

Várható volt, hogy mivel az első (vagy nekünk a nulladik) napon szünnappal kezdett a magyar alakulat és ennek következtében zsinórban négy nap kell játszania, így a mai, közbeeső írek elleni derbi lehet az, melyen Ferenczi Tamás szövetségi kapitány és legénysége nem az ellenfél minél nagyobb mértékben történő földbe döngölését tartja a legfontosabbnak, hanem azt, hogy mindenki eleget játszhasson és sokat gyakoroljanak a fiúk csapatként - a kulcsemberek megfelelő mértékű kímélésével együtt.

Az ellenfelet viszont szerényebb képességű játékosai és alacsonyabb szerkezete ellenére ez hidegen hagyta és két sima vereség után most az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni a mieink ellen.

Kerpel-Fronius Gáspár kezdett Doktor Péter helyén, tehát már az első soron is változtatott a szakvezetés, ami kezdetben nem sült el jól, ám a körmendi hátvéd, illetve a tegnap 15-öt szóró Kucsora Csaba beállásával fellendült a játékunk, ennek köszönhetően el is léptünk 17-8-ra, ám az írek még válaszoltak az első etap vége előtt.

A második negyedet nem kezdtük rosszul, ám a nyeretlen rivális vérszemet kapott és pár triplával betalálva - s ezt ötvözve a magyar válogatott újabb teljes leállásával támadásban - nem csak, hogy feljött, de a félidőre egy egységnyi vezetéssel mehetett pihenni, ráadásul úgy, hogy Kucsora kettese jelentette az első 20 perc utolsó találatát - válaszként Sullivan triplájára.

Szerencsére fiaink időben ébredtek és hozták a harmadik etapot 15-6-ra, sőt, az egész második félidőben összesen 11 pontot engedélyeztek az íreknek, ezzel a tegnapihoz hasonlóan végül kétszámjegyű előnnyel értek célba.

A diadalon felül fontos megemlíteni azt is a holnapi (21:00) Hollandia, valamint a vasárnapi Csehország elleni összecsapások előtt, hogy mindenki játékban volt legalább bő három percnyit (a legkevesebbet játszó Laczót leszámítva a többiek mind 11 minutum felett zártak), ám senki sem volt többet pályán 27,5 percnél. Statisztikai érdekességként kiemelhető, hogy bár 28 labdát eladtunk az írek 17-ével szemben, a lepattanó-harcot brutális, 60-28-as fölénnyel nyertük, kihasználva magassági előnyünket a palánkok alatt.

Fotó: Farkas Dávid

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus