U16-os Eb: Ausztria ellen a jobb pozícióért

Tegnap délután eldőlt, hogy a magyar férfi U16-os válogatott a Montenegró ellen elszenvedett sima veresége miatt nem juthat már be a legjobb négy közé, ám a stáb és a játékosok egyértelmű célként fogalmazták meg ezt követően, hogy meg kell szerezni az ötödik helyet. Ehhez első lépésben ma kora délután Ausztria legjobbjait kellene legyőzni a macedóniai B-divíziós Eb-n. Lássuk, mit érdemes tudnunk elöljáróban!

Hozzánk hasonlóan az osztrákok sem hoztak győzelmet a csoportkörből, ugyanis ott eléggé kikaptak Montenegrótól (61-80), majd tegnap elszálltak ők is, hiszen a csehek ellen is nagy pofonba szaladtak bele (39-62), tehát ma annyi lesz a tét, hogy melyik gárda játszik majd pénteken a másik középdöntős csoport negyedik, illetve harmadik helyezettjével a helyosztó körben.

A "sógorok" két centere magassági előnyben van a mieinkhez képest, ám a mezőnyembereket tekintve jobb szerkezetű csapat a miénk, bár a 207 centis, 8,3 lepattanóval kimagasló Josip Popic limitálása kulcskérdés lehet akkor is, hogy ha a periméteren sikerül mai riválisunk fölé nőni. Kint a 13,2 pontot átlagoló Jakob Ernstre hárulhat nagyobb figyelem, a 192 centis hátvéd védekezésben is extrát tud, ami a meccsenkénti 2,3-as szerzett labda átlagot illeti.

Talán már elcsépelt frázisként hathat, de egyszerűen annyira nem ment a távoliak értékesítése a mieinknek a kontinensviadal alatt, hogy a nagy számok törvénye alapján lassan ki kellene szakadnia a zsáknak. Ám ha ez nem is most történik meg, akkor is kell lennie elég eszköznek ahhoz magyar oldalon, hogy be lehessen azok által húzni ezt a derbit, melyen érthetően csalódott csapatok próbálnak majd felocsúdni és legjobbjukat adni.

A találkozóról élőképes közvetítés nem áll rendelkezésünkre, viszont ERRE A LINKRE KATTINTVA élő statisztika segítségével lehet követni a csatát 14:15-től!

Hajrá Magyarország!

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus