U16-os Eb: Ausztria ellen "vígasztalódott" válogatottunk

Ma délután Ausztriával meccselt Ferenczi Tamás legénysége az U16-os B-divíziós Eb-n és a papírformát szépen érvényre is juttatta a Doktor Péter - Chester Lewis páros irányította magyar had, mely pénteken és szombaton az 5. helyért küzdhet tovább.

 

Magyarország (1-2) - Ausztria (0-3) 59 - 49 (20-16, 14-10, 14-13, 11-10)
U16-os férfi B-divíziós Európa-bajnokság, F-csoport, középdöntős csoportkör, 3. forduló
Strumica, Macedónia

Magyarország: Doktor 10/6, Lewis 10, Rudner 9/6, Bordács 8, Pápai 7.
Csere: Durázi 2, Kucsora 6/3, Fülöp 5, Kerpel-Fronius -, Németh Á. -, Molnár L. -, Laczó 2.

Ausztria legjobb dobói: Hofbauer 9, Ersek 8, Popic 7

Farkas Dávid technikai vezető helyszíni beszámolója:

A tegnapi vereséggel biztossá vált, hogy az 5.-8. helyért folytatjuk a küzdelmet, ennek megfelelően a tegnapi vacsora után új célt fogalmazott meg a szakmai stáb, mely a következő lett: Szerezzük meg az 5. helyet!

A délelőttöt ismét videózással töltöttük, ahol az osztrákok erősségeit és gyenge pontjait mutatta meg a szakmai stáb a srácoknak.

A mérkőzésre 12:45-kor indultunk, ebben a korai időpontban még nem játszottunk mérkőzést az EB-n.

Nagyon nagy hőség volt a minket szállító buszban, szinte óráknak tűnt az a 10 perc, mire a csarnokba értünk.

A mérkőzésre nagyon jól felpörögtek a srácok, ám kicsit álmosan kezdtük az első negyedet.
A második negyedben valamelyest szigorítottunk védekezésünkön, ám mivel támadójátékunk még továbbra is akadozott, nagy különbségben nem, de a játék képében nagyon a "sógorok" fölé nőttünk.

A második félidőben még agresszívabbakká váltunk, így egy pillanatra sem fért kétség ahhoz, hogy ki hagyja el győztesen a pályát.

Győzelmünknek köszönhetően a másik középdöntő csoport 4. helyezettjével találkozunk pénteken 16:30-kor, ahol a tét az lesz, hogy az utolsó napon az 5. vagy a 7. helyért küzdhetünk meg.

(Ellenfelünk kiléte még ismeretlen, mivel ezekben a pillanatokban is zajlanak a másik csoport küzdelmei, mostani állás szerint egy hármas körbeverés is kialakulhat az E csoportban.)

Az amúgy nyugodt hangulatban zajló derbi után jó volt újra látni mosolyogni a srácokat, akik 2 játéknap után ismét győztesen hagyhatták el a pályát.

A mai délután és a holnap egész nap szabad lesz, így a kilátogató szülők találkozhatnak a srácokkal hosszabb időre, valamint a hotelban található medencét is használatba vettük már, hogy regenerálódjunk a mögöttünk álló 2 középdöntős mérkőzés után.

Folytatás tehát pénteken, 16:30-kor!!!

Fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus