U16-os Eb: Ferenczi, Rudner és Pápai a 2. siker után

Ma délután a vártnál nagyobb küzdelem árán szerezte meg második győzelmét az U16-os férfi válogatott a Macedóniában zajló B-divíziós Európa-bajnokságon, ráadásul csapatkapitányunk, Rudner Gábor meg is sérült. Íme Farkas Dávid helyszíni beszámolója a mai napról, illetve a játékosok és a szakvezető nyilatkozatai!

"A délelőtti edzésen úgy éreztük minden megfelelően fog működni a fél 5-kor kezdődő találkozón, ám sajnos nem így történt.

Borzasztóan kezdtük, mint támadásban, mint védekezésben csapnivaló volt teljesítményünk. A srácok talán túlpörögtek, vagy "nem vették kellő komolyan" a mérkőzést. Érthetetlen...

A félidőben aztán Ferenczi mester rendet tett a fejekben és ha bár támadásban nem is, védekezésben végre olyat nyújtottunk, amit látni szeretnénk a továbbiakban. A második játékrészben mindösszesen 11 pontot dobott az ír csapat.

A palánk alatt nyújtottunk kiemelkedőt, hiszen 60-26 arányban megnyertük a lepattanó csatát, ebből mindösszesen 4 támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek, ellenben mi 19 alkalommal indíthattunk új támadást.

Sajnos a mérkőzés 2. negyedében Rudi összetérdelt az egyik ír játékossal és nem tudta folytatni a játékot.

Miki kezelésbe vette, az éjszaka folyamán is rajta lesz a kötés, reggelre okosabbak leszünk, hogy milyen állapotban tudja folytatni az Eb-t.

Így aztán, ha nem is könnyen, de végül magabiztosan hoztuk a "kötelezőt" és 2 győzelmünkkel haladunk céljaink elérése felé.

Folytatás holnap 21:00-kor Hollandia válogatottja ellen, akik ma gigászi csatában 43-42-re maradtak alul Csehország csapata ellen. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a cseh válogatott 4.8 másodperccel a vége előtt vette át a vezetést három bedobott büntetőjével, egy holland "buta" fault után.

Így nekünk is fel kell kötni a nadrágot, hisz mint tudjuk, az Eb-n minden mérkőzésen az első perctől az utolsóig küzdeni kell, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

HAJRÁ MAGYAROK!!!"

Ferenczi Tamás szövetségi kapitány értékelése a mai mérkőzésről:

Annak ellenére, hogy nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre, az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Kulcsmomentum volt, hogy a második félidőben védekezésben agresszívabbá váltunk, támadójátékunk továbbra sem volt gördülékeny, de 11 ponton tartottuk 20 perc alatt az ellenfelet. Ezzel nyertük meg a mérkőzést. Ennél holnap a hollandok ellen sokkal, de sokkal több kell.

Pápai Máté:
A reggeli edzésen megnéztük az írek taktikáját, viszonylag sikerült jól feltérképeznünk őket, viszont a meccsre mentálisan nem megfelelően készültünk fel. Az első félidőben a belső és külső dobásaink is kimaradtak, valamint a védekezésünk is csak a második félidőben állt össze. Úgy érzem, hogy ma nem ment túl jó a játék, de sok lepattanóm volt és jól tudtam kiszolgálni a társaimat, amiből könnyű kosarakat tudtunk szerezni.

Rudner Gábor:
Úgy érzem, hogy a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy az Európa-bajnokságon nincs olyan csapat, aki az elején feltenné a kezét és megadná magát. Nagyon sajnálom, hogy a második negyedben megsérültem, mivel addig jól ment a játék.

Fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus