U16-os Eb: Ma este a Top8-ért játszunk!

Ma este 21:00-tól Hollandiával játszik élet-halál meccset a magyar U16-os válogatott a macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságon. Ferenczi Tamás legénysége sajnos a csapatkapitány, Rudner Gábor nélkül áll ki a palánk alatt és védekezésben is extra riválissal szemben, melyet ha legyőzünk, akkor a holnapi derbi eredményétől továbbjutunk a csoportból. Lássuk, mik a legfontosabb tudnivalók a rangadó előtt és hogyan lehet élőben nyomon követni az összecsapást!

A tegnap Írország ellen sérülést szenvedő Rudner Gábor tehát nem lehet ma pályán a társaival, így Durázi Krisztoferre, valamint a többi magasemberre, így Fülöp Bencére, Pápai Mátéra és az így bent vélhetően még többet játszó Bordács Somára némileg nagyobb nyomás hárul majd, pláne, hogy az ellenfél egyik centere, Jaap Mustaers 210 centire nőtt, Hollandia ráadásul az egész mezőny eddigi legjobb lepattanózója, illetve második legkevesebb pontot kapó együttese.

A mai riválisunk a nyitónapon Írországot intézte el 74-42-re, majd egy pihenőnapot követően a mieinkhez hasonlóan szintén veretlen Csehországtól kapott ki egyetlen ponttal úgy, hogy öt másodperccel a vége előtt még két egységgel vezetett, ám belefaultoltak a hollandok egy cseh triplába, az ellenfél pedig mindhárom büntetőjét értékesítve 43-42-re nyert.

Értelemszerűen ha ma nekünk nem jönne össze a győzelem, akkor is lenne még remény, hiszen holnap 16:30-tól a már továbbjutó, s ma Írországot 62-49-re legyűrő Csehország lesz az ellenfelünk, viszont úgy már csak a körbeverés segíthetne, tehát a pontkülönbségre is figyelni kellene, ha nem úgy alakulna a mai csata, ahogy azt Doktor Petiék elképzelték.

A nemzetközi szinten is tapasztalt játékosokkal felálló magyar válogatott viszont kimondható esélyesként lép parkettre Rudner távollétében is, csak és kizárólag a győzelem és ezzel együtt a legjobb nyolcba jutás biztosítása lehet a cél a Naigel Onuoha (7 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 4 szerzett labda, 2 blokk eddig átlagban) húzta Hollandia ellen, még akkor is, hogy ha tudjuk, zsinórban harmadik napon játszik tétmeccsen csapatunk.

A találkozóról élőképes közvetítés nem áll rendelkezésünkre, viszont ERRE A LINKRE KATTINTVA élő statisztika segítségével lehet követni a csatát 21:00-tól, továbbá az onlajnok.com is ad szöveges tájékoztatást a mérkőzésről.

Hajrá Magyarország!

Fotó: Farkas Dávid - MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus