U16-os Eb: megvan az első vereség

Ugyan az első félidőben még vezetett, a fordulás után hátrányba került és végül kikapott válogatottunk a B-divíziós Eb-n. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Csehország 56-66 (15-8, 15-18, 12-22, 14-18)

Magyarország: Pintér 3, Balsay 4, Pallai 12, Kovács B. 11, Fekete 4
cserék: Verasztó 8/6, Kopácsi 3, Csikai 2, Filipovity 4, Kiss B. -, Dokmanovic 1, Lukács 4

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar válogatot,t rögtön egy 8-2-es etappal nyitottak a mieink és az első negyed során szinte végig irányították is a játékot - a padról Verasztó rögtön egy triplával szállt be és 15-8-ra megnyerte a játékrészt a gárda. A kisszünet azonban jót tett a cseheknek, akik rendezték a soraikat, keményítettek a védekezésükön és elkezdték ledolgozni a hátrányukat - a negyed közepén már fej-fej mellett haladtak a felek, illetve egy-három ponttal vezettek Pintérék. A nagyszünet előtt jött egy kisebb pontcsend, majd Verasztó berámolt még egy triplát, ezzel a lendülettel pedig végül négypontos fórral mehettek pihenni a mieink.

A fordulás után viszont nagyon hamar kiegyenlített Csehország, sőt, a kissé lefagyó magyar alakulat hibáit kihasználva meg is lépett - rögtön egy 10-0-s rohamot vittek véghez Manasék, amellyel megfordították a mérkőzést. A mieink csak a harmadik negyed második felében tudták elállítani a vérzést és stabilizálni magukat, de addigra már kilenc pont volt közte, innen kellett visszakapaszkodni. A záró etap nagyjából erről is szólt, Kovácsék igyekeztek tapadni, a csehek pedig ezt megakadályozni, a különbség nagyrészt négy-hét pont között mozgott - a támadójáték továbbra is eléggé akadozott mindkét oldalon, a csehek konkrétan 0/18-as triplamutatót produkáltak. Az utolsó két percnek közte hatról feszültek neki a felek és a mieink hiába tettek mindent, ezt a hátrányt már nem lehetett eltüntetni - a csehek kibekkelték a hajrát, így a magyar válogatott elszenvedte első vereségét az Európa-bajnokságon. 

Horváth Orsolya technikai vezetőtől:

Váradi Attila - vezetőedző: Tudtuk ellenfelünkről, hogy mik az erősségei, felkészültünk belőle, de sajnos csak 15 percig működött. Keménységben, harcosságban felülmúltak minket, sajnos a saját palánkunk alatt sem tudtuk urak lenni, így egy nyerhető mérkőzésen fájó vereséget szenvedtünk.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus