U16-os Eb: nem jutott az elődöntőbe válogatottunk

A britek már az első negyedben komoly előnyt építettek ki, a magyar csapat az 5-8. helyért folytathatja a B-divíziós Eb-t. 

U16-os Európa-bajnokság, B-divízió, negyeddöntő

Nagy-Britannia - Magyarország 85-54 (23-16, 21-14, 18-14, 23-10)

Magyarország: Verasztó 8, Balsay 3, Pallai 10/6, Kovács B. 2, Fekete 4
cserék: Kopácsi 6/3, Csikai 6, Filipovity 8, Kiss B. 5/3, Dokmanovic -, Lukács 2, Pintér -

Ugyan Pallai triplájával indult a mérkőzés, de a britek nagyon hamar fölénybe kerültek és már az első negyed első felében átrohantak a magyar válogatotton: egy 19-2-es (!) futással azonnal nagyon komoly előnyt építettek ki. A mieink innen még felszívták magukat és látótávolságon belül értek a negyed végéig (23-16), de ennél közelebb már nem sikerült zárkózni - egyszer volt közte hat pont, ezt követően viszont ismét masszívan tíz fölé kúszott a különbség. 

A fordulás után már nagyon mélyről kellett volna felállniuk Kovácséknak, de a britek stabilan tartották magukat, remekül dobtak, aktívan védekeztek, nyerték a lepattanózást és továbbra is egyértelmű fölényben játszottak. Nem is jött az áttörés, a kinti dobóformák között szakadéknyi volt a különbség, az olló pedig tovább nyílt, így a záró tíz perc már formalitássá vált. A vége kiütéses vereség lett, így válogatottunk az 5-8. helyért folytathatja majd a B-divíziós Európa-bajnokságot. 

Horváth Orsolya technikai vezetőtől:

Váradi Attila – vezetőedző: Túlizgultuk a mérkőzést és túltiszteltük ellenfelünket, saját feladatainkat puhán és sok esetben elképzelés és hit nélkül csináltuk, így elkerülhetetlen volt a vereségünk. Holnap új mérkőzés, amely újra 0-0-ról indul. Felkészülünk és mindent megteszünk az eredményes szereplés érdekében.

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus