U16-os lányok: a németek következnek - élőképpel!

Előre az ötödikért - a még veretlen magyar válogatott 21:45-től Németország ellen folytatja az A-divíziós Eb-t. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 2. mérkőzés

Magyarország - Németország 21:45

A magyar válogatottnak tegnap Belgium sem jelentett akadályt, Gerebenék tükörsimán hozták a találkozót - ezzel a középdöntőben 3-0-ás mérleggel vezetik a csoportot. Az már eldőlt, hogy mindenképpen ott lesz csapatunk a legjobb nyolc között (a hat csapatból négy lép tovább), a kérdés az, hogy ki lesz az ellenfél a másik ágról - ezért kulcsfontosságú, hogy milyen eredményt ér el ma a csapat. Amennyiben sikerül legyőzni Németországot is, legrosszabb esetben másodikként zárjuk ezt a csoportot és holnap a még szintén hibátlan franciákkal játszhatunk az 1. helyért - vereség esetén számít majd a mai spanyol-francia meccs eredménye is.

Mindenesetre nekünk egyelőre másra nem kell figyelni, csak a saját játékunkra - a letteket 17, a spanyolokat 21, az angolokat 40, a belgákat tegnap pedg 23 ponttal győztük le, így joggal lehet bizakodó a csapat. A mieink dobták eddig a legtöbb pontot és osztották szét a legtöbb gólpasszt, de második helyen állunk lepattanózásban és hatodik helyen a kapott pontokat tekintve is - sőt, Juhász Dorka 19,3-es pontátlagával eddig az Eb pontkirálynője. 

A sok önbizalomnövelő számadat után azért érdemes átnézni a túloldalra is, ugyanis a német csapat is komoly játékerőt képvisel - bár a támadójátékuk eddig nem működött olyan olajozottan. A franciák elleni szoros vereség után kilenc ponttal győzték le a szerbeket, majd tízzel a belgákat, a középdöntőben tegnap aztán nagyon sima 29 pontos verésbe futottak bele Spanyolország ellen. Ezt a találkozót leszámítva a szigorú védekezés és a stabilitás jellemezte őket, így erre számíthatunk ma is. Nagyon sok hármast dobnak rá (nem túl pontosan), viszont elég sok eladott labdával játszanak - erre mindenképpen építhetnek a mieink. A germánoknál csak a Tzokov átlagol eddig tíz pont felett, de a torna legjob lepattanózója és faultkiharcolója is náluk van Sabally személyében - komolyan figyelniük kell Barhácséknak.

A mérkőzés elég későn, 21:45-kor kezdődik, de az alábbi képen élőben lehet majd követni - hajrá Magyarország!

fotó, slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus