U16-os lányok: diadal dudaszóra dobott félpályás triplával

Alacsony színvonalú, ám annál izgalmasabb felkészülési találkozón ma délelőtt drámai küzdelemben verte csapatunk a németeket. 

 

Németország-Magyarország 52-54 (18-13, 8-5. 16-15, 10-21)

Felrúgva a győztes csapaton ne változtass elvet kerete négy meghatározó játékosát, Pusztai Petrát, Juhász Dorkát, Lelik Rékát és Soós Rékát pihentette a tegnapi németek elleni fölényes daidallal végződő meccs mai visszavágóján U16-os leány válogatottunk szakvezetője, Magyar Gergely. Helyettük Bázel Bianka, Czukor Dalma, Jáhni Zsófia és Szeli Kitti kapott bizonyítási lehetőséget. 

Megint a németek kezdtek jobban, a mieink viszont elég lagymatagon, álmosan. "Ébredjetek már fel" kezdte érthető időkérését a 3. percben Magyar. Szavai leginkább Gereben Líviára hatottak, aki egy triplával megfelezte az akkor meglévő 6-0-s hátrányt, sőt, újra villant és 1 pontra feljütt csapatunk. Az ígéretes periódust nem követte hasonló folytatás, sok volt a ki nem kényszerített hiba, eladott labda a mieink játékában, így a németek 5 pontos előnnyel zárták a nyitó szakaszt. 

A második negyedben egymás hibáiból éltek a csapatok. Sajnos lányaink fölöttébb lámpalázasan játszottak, sorra maradtak ki a közeli ajtó-ablak ziccerek. A német csapat sem parádézott, nagy volt a küzdelem, egymás gondjait próbálták kihasználni a csapatok. 

Térfélcsere után zónára álltak át lányaink. Egy beeső német triplával ugyan 10 pontra nőtt a különbség, sőt, volt az már 12 is, de Boros Dorka és Borhács Laura villanásaival egy 8-0-lal sikerült a szakasz közepén 4 pontra feljönni. Ekkor azonban újra jött pár könnyelműen eladott labda, s a németek egy 7-0-lal visszaverték a felzárkózási kísérletet. 

A záró szakasz előtt 9 pontos hátrányban lévő csapat játékosait az addig mutatottnál jóval harcosabb, agresszívebb játékra próbálta ösztökélni a negyedet megelőző kis szünetben Magyar Gergely. Sikerrel tette, labdákat, s könnyű kosarakat szerezve sikerült fokozatosan felzárkózni. Boros labdákat s kosarakat szerzett, oldódott a feszültség Radócz Fanniban és Szeli Kittiben egyarát. A hajrában Foitl Emília is megvillant, miközben a németek több labdát eladtak, elvesztettek. Czukor Dalma és Boros sorra szerezték a labdákat, egy 8-0-lal sikerült fordítani. A végjáték igen izgalmasan alakult. 38 másodperccel a vége előtt a védekezésben igen hasznos Jáhni Zsófia első kosarával 51-47-re vezettek lányaink. Német időkérés után egy bravúros triplát dobtak a vendégek, majd a mieink időkérése után nem sikerült a támadást kosárral befejezni.

A németek jöhettek és 3 másodperccel a vége előtt sajnos nem mezőnyben, hanem dobás közben szabályalankodtak a mieink. A német játékos keze nem remegett meg, két büntetőjével átvette a vezetést az ellenfél. Az alapvonali bedobás után Czukor Dalma kapta meg a labdát, a németek nem nagyon, csak ímmel-ámmal támadták, ő előretört a félpályáig, s egylábról felugorva kosárra emelte a labdát, amely a palánkról hullott a németek kosarába. Czukor e bravúros kosarával végül a visszavágót is megnyerte a magyar csapat. A bravúros tripla egyébként szépen keretbe foglalta a meccset, hiszen csapatunk két triplát dobott, az első és az utolsó 3-3 pontját szerezte távoli találatból. 

Az pedig tisztán látszott, hogy a most phenő 4 alapember nélkül azért jóval kevésbé hatékony az együttes, mint velük a soraiban. A meccs bizonyára hasznos volt Magyar Gergely szövetségi edzőnek. 

Magyarország: Bernáth, Gereben 7/3, Foitl 8, Mérész 2, Barhács 4.
Cserék: Boros 10, Czukor 7/3, Radócz 3, Varga K. 2, Szeli 6, Bázel 2, Jáhni 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus