U16-os lányok: ismét a lettek jönnek - élőképpel!

Tegnapi veresége után az 5-8. helyért játszhat csapatunk az A-divíziós Eb-n, ma 15:00-től a korábban legyőzött letteket kell felülmúlni.

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, 5-8. helyért

Lettország - Magyarország 15:00

A csehek elleni vereséget követően csapatunk lemaradt az elődöntőről, így egyértelműen az ötödik hely a cél - ehhez mindkét hátralévő mérkőzést meg kell nyerni. Először az a Lettország az ellenfél, amelyet a torna során egyszer már simán legyőztek lányaink - kérdés, hogy azóta mi változott és hogy mit várhatunk most.

Kilenc nappal ezelőtt, a legelső csoportmeccsen találkoztak a felek, akkor sima, 17 pontos győzelmet arattak Gerebenék - Lelik Réka parádés dobóteljesítményére építve folyamatosan őrölték fel ellenfelüket. A lettek azt követően megverték az angolokat, majd kikaptak a spanyoloktól, a középdöntőben viszont remekül teljesítettek: a franciák ellen egy ponttal maradtak alul, majd legyőzték a belgákat és a németeket is. A tegnapi negyeddöntőben a tornán még mindig 100%-os (!) Olaszország ellen mérkőztek és kaptak ki 19 ponttal, így játszanak most ismét velünk.

Az valószínű, hogy ismét pontgazdag mérkőzést láthatunk, hiszen a lettek a harmadik legtöbbet dobták eddig - jók lepattanózásban és beférnek a top tízbe védekezésben is. A jó támadócsapatok ellen azért általában megkapták a magukét, ráadásul elég sok eladott labdát vétenek, amit ma is ki kell használnuk - az első mérkőzésen 27 alkalommal veszítették el a játékszert. Lelik azon a meccsen öt triplát süllyesztett el, amire azért ne nagyon számítsunk ismét, de ami még ennél is fontosabb, hogy ki milyen állapotban van fizikálisan és mentálisan - főleg a mieink esetében, a tegnapi vereség után. A fáradtság jelei is mutatkoztak a társaságon, ha ezen sikerül úrrá lenni ma és hozni a korábban látott támadójátékot, akkor jó esélyeink lehetnek a győzelemre.

A mérkőzés 15:00-kor kezdődik, élőkép természetesen most is van - hajrá Magyarország!

fotó és slide: FIBA Europe

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus