U16-os lányok: önbizalomtól duzzadva az angolok ellen

Két parádés győzelem után már megnyerte csoportját U16-os leány válogatottunk az A-divíziós Eb-n - ma Anglia az ellenfél 19:30-tól. 

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, csoportkör, 3. mérkőzés

Magyarország - Anglia 19:30

A magyar válogatott a lettek elleni remek nyitány után tegnap "leoktatta" a torna egyik esélyesének tartott Spanyolországot is, így az Eb weboldalának címlapjára került - ennél is fontosabb, hogy már meg is nyerte a csoportját. Nekünk egy mai esetleges vereséggel is 2-1 lenne a mérlegünk, akárcsak a lett-spanyol meccs győztesének, de mivel mindkét együttest legyőztük, már mindenképpen a mi lányaink zárnak az első helyen.

Papíron a mai lesz a legkönnyebb a három találkozó közül, hiszen az angolok most jutottak fel a B-divízióból. Ezt támasztja alá az eddigi két mérkőzésük is, a spanyoloktól 29, a lettektől 32 ponttal kaptak ki, egyelőre nem úgy fest, hogy meg tudják ugrani az A-divízió szintjét. Ami érdekes lehet, hogy Magyar Gergely kit pihentet esetleg a későbbiekre készülve, hiszen a franciákkal és a német-belga meccs győztesével kerülhetünk egy csoportba a folytatásban. A két találkozó után a magyar válogatott szerezte a legtöbb pontot és osztotta szét a legtöbb gólpasszt, lepattanózásban is az élmezőnyben vagyunk, a torna pontkirálya eddig Juhász Dorka - a második pedig Lelik Réka, teljes tehát a magyar uralom.

A rendkívül olajozott támadójátékra építhetünk ma is és abban az esetben is nyerni kell, ha végül egy-két kulcsjátékos kap némi pihenőt.

Hajrá Magyarország! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus