U16-osaink visszavágtak Horvátországnak

A hétfőn elszenvedett vereség után kedden visszavágott Horvátországnak a magyar U16-os válogatott.

Lasztoméry András technikai vezető beszámolója:

A szakmai stáb a délelőtti edzést főleg a hibajavításra használta fel, elemeztük a mérkőzést és kerestük a helyes megoldásokat.

Sajnos a keddi összecsapáson Soós Réka nem léphetett pályára. A szegediek magas embere még Zalakaroson szenvedett bokasérülést, amely az első meccset követően kiújult. Réka lába bedagadt, ezért a szakmai stáb a pihenést javasolta a játékos számára.

Ennek tükrében jól, összeszedetten kezdtük a találkozót. A kiváló védekezésnek és a szerzett labdáknak köszönhetően hamar tekintélyes előnyre tettünk szert. A horvátok nem tudtak érvényesülni, kibontakozni, köszönhető ez a mieink jó játékának. Mérész Beatrix hasznos volt a palánk alatt, Czukor Dalma és Gereben Lívia is többször eredményesnek bizonyult, megalapozva ezzel a tekintélyes első negyedben szerzett előnyt. A második tíz perc ott folytatódott, ahol az első abbamaradt.

A jó védekezésnek köszönhetően voltak szerzett labdáink és gyors indításaink. Nagyszünetet követően a horvátok agresszívabban léptek fel, ami nem nagyon feküdt nekünk. Letámadózónát alkalmaztak szinte az egész találkozó folyamán, ezt időnként hellyel közzel ügyesen átjátszottuk. A harmadik negyed a hazaiaké lett, több pontatlanságunknak, eladott labdánknak köszönhetően. Az utolsó játékrészt tekintélyes előnnyel kezdtük, amit a találkozó végére még növelni is tudtunk. Lelik Réka jó ütemben dobott öt pontot, közte egy triplát is jegyezve, visszaverve ezzel a horvátok fellángolásait. Pusztai Petra is hozzátett a csapatjátékához, hiszen dobott pontjai mellett szerzett öt labdát és kiosztott ugyanennyi asszisztot is.

Összességében az egész csapat dicsérhető, mert a lányok egy nap alatt hatalmasat javultak játékban. Van még min dolgozni, hiszen az eladott labdák száma még mindig nagyon sok. Pozitívumként kiemelném a huszonöt asszisztot, melyből sok könnyű, leindításos kosarat tudtunk szerezni.

Szerdán a szlovákok ellen játszunk és reméljük, hogy sikerül megismételni a keddi játékot.

Magyarország - Horvátország 75-56 (30-13, 18-12, 10-17, 17-14)

Magyarország: Doktor, Czukor 8, Gereben 16, Mérész 10, Foitl 7., Cs.: Török 9, Pusztai 14, Szeli, Lelik 9/3, Radócz 2, Liska.

Az eredmény alakulása: 3. p.: 6-2, 4. p.: 12-3, 7. p.: 20-7, 13. p.: 32-17, 15. p.: 38-17, 19. p.: 45-25, 24. p.: 51-29, 28. p.: 56-41, 34. p.: 60-45, 39. p.: 74-54.

Fotó, Slide - sopronidarazsak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus