U18: A grúzokon át vezet az út az ötödik helyhez

Ma 18 órától Grúziával mérkőzik a magyar U18-as fiú válogatott, mely az ötödik helyre hajt a B-divíziós Eb-n.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, 5-8. helyért

Magyarország – Grúzia, 18:00

Ferenczi Tamás tanítványai csütörtök este bár már nagy előnyt birtokoltak, végül szoros csatában tudtak felülkerekedni az angolok nemzeti együttesén. 

A szövetségi kapitány elővigyázatosságból nem szerepeltette Pongó Marcellt, aki a lengyelek ellen szedett össze kisebb sérülést. Ha a szerkezetben és atletikus képességekben egyaránt jobb angolok ellen a mérkőzés döntő részében dominálni tudott a magyar együttes, akkor ezt meg tudja valósítani a grúzok ellen is, ahol a keretben csak két játékos nem éri el a 195 centiméteres magasságot. 

Ellenfelünk nem éppen a szerencse kegyeltje, ugyanis már az első csoportmérkőzésen elbukta szinte a lehetőséget, hogy első helyen lépjen tovább. A középdöntőben pedig épp az a svédek elleni kudarc jelentette a kiesést, mivel a hármas holtversenyből ők kerültek ki utolsóként. A szoros mérkőzéseiket behúzták, viszont egyrészt a kiesés, másrészt az utolsó találkozójukon, Izraeltől elszenvedett kiütéses vereség miatt nem lehet túlzottan magasan a csapat önbizalma.

Ezt a lehetőséget kellene meglovagolni a magyar együttesnek, s hasonló játékot mutatni, mint a csütörtök esti összecsapás döntő részében.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

fotó, slide: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus