U18: "Az életünkért játszottunk"

A belgák elleni siker után Ferenczi Tamás szövetségi kapitány mellett Durázi Krisztofer és Doktor Péter is nyilatkozott.

 

Ferenczi Tamás értékelése a belgák elleni győzelem után:

A tegnapi vereség után ma az életben maradásért játszottunk. A belga csapat játékstílusa sokkal jobban feküdt nekünk, szervezett kosárlabdát játszottak, melyből fel tudtunk készülni. Védekezésben csapat szinten és egyénileg is nagyon jó teljesítmények születtek. A mérkőzést hamarabb is eldönthettük volna, de az utolsó negyedben külső dobásaink kimaradtak, közelről pedig nem sikerült pontokat szereznünk. Az utolsó másodpercekben Pongó Marci anticipációs képességeinek köszönhetően labdát szerzett és kosarat tudtunk szerezni, de ugyanolyan fontos volt a kosár utáni alapvonali bedobás megszerzése, mely Mócsán Bálint nevéhez fűződik.

Durázi Krisztofer:

Számunkra nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hiszen ha ma nem nyerünk, szinte már biztosan nem juthattunk volna a 8 közé. Ezzel a győzelemmel viszont megmaradt az esélyünk céljaink eléréséhez. Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, fej-fej mellett haladtak a csapatok, fontos pillanatokban sikerült betalálnunk, így 8 pontos előnyre tettünk szert, melyet sajnos sikerült is eladnunk. Az utolsó másodpercekben Pongó Marci labdát szerzett és ziccert dobott mellyel megnyertük a meccset.

Doktor Péter:

Úgy gondolom, hogy a tegnapi vereség után ez a mai győzelem nagy lökést adhat a csapatnak. A mérkőzést jól kezdtük el, védekezésben azt csináltuk, amit elvártak tőlünk. A 3. negyedben volt egy hullámvölgy, azonban ezen is túltettük magunkat. A végjátékban pedig odafigyelve meg tudtuk nyerni ezt a fontos mérkőzést.

forrás és fotó: U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus