U18: Belgiumon keresztül vezet az út a világbajnokságra

A magyar válogatott nagy téttel bíró mérkőzést játszik ma délután Belgium ellen az Eb záró napján.

Tegnap kora délután rajt-cél győzelmet aratott Magyarország a török nemzeti együttes felett, s ha megnyeri az 5. helyért kiírt találkozót, akkor résztvevője lesz az 2017-ben, Olaszországban rendezendő U19-es világbajnokságon. Ennek eléréséhez Belgiumot kell legyőznie Balogh Judit együttesének, mely egyáltalán nem lehetetlen feladat. Tekintve, hogy nagy mentális erőről ad bizonyosságot, hogy a szoros csatában elvesztett negyeddöntő után végig dominálva nyertek Juhászék Törökország ellen.

A spanyolok elleni harminc pontos zakót (40-70) leszámítva kiegyensúlyozott játékot játszott Belgium a Eb során. Az első fordulóban a litvánokat, majd az utolsó csoportbeli fordulóban a szerbeket intézték el simán. A belgák a legjobb 16 között azzal a Horvátországgal találkozott melyet nemes egyszerűséggel lelépett a magyar csapat, ráadásul csak 7 másodperccel a rendes játékidő vége előtt döntötték el a sárga-fekete-piros mezesek a továbbjutás kérdését. Lettország ellen viszont pontszegény találkozón maradtak alul (52-55), de a vereséget ők is jól kezelték, mivel szombaton az olaszokon kerekedtek felül (64-59).

A magyar csapat meghatározó játékosai stabilitást kölcsönöznek, s jó elegyet alkotnak a kiegészítő emberekkel. Ez az együttműködés, összhang lehet a válogatott sikerének kulcsa, mely egyúttal hozza magával a jó védőmunkát is. Márpedig, ha a palánknak háttal jól teljesít csapatunk, akkor a támadójáték alapja is adott lesz. 

A mérkőzéshez élőképes stream itt látható:

Hajrá lányok!
Hajrá Magyarország!

Slide és Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus