U18: Feljutás vagy negyedik hely?

Utolsó meccsét játssza a B-divíziós Eb-n válogatottunk - az ellenfél Szlovákia, a tét pedig a feljutás. 18:45-kor feldobás!

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, bronzmérkőzés

Magyarország - Szlovákia 18:45

A magyar válogatott sorozatban hat győzelemmel jutott el az elődöntőig és ott is magabiztosan vezetett Ukrajnával szemben, de a második félidőben teljesen összeesett a gárda támadójátéka, így elszenvedte első verségét az Eb-n. Aggodalomra semmi ok, a döntőről ugyan lemaradtak a mieink, de az A-divízióba való feljutást még ma is kiharcolhatják, igaz, Szlovákia ellen is pokolian nehéz meccsre számíthatunk.

A szlovákok a csoportkörben megverték a skótokat és az angolokat, majd éppen Ukrajnától szenvedtek el egy 17 pontos vereséget - ezt követően aztán Albánia és Grúzia ellen is kiütéses győzelmet arattak. A legjobb nyolc között szoros, kiélezett meccsen verték az észteket, tegnap viszont tizenöt ponttal kikaptak Montenegrótól, így jutottak el a mai bronzmeccsig.

A legjobb dobójuk a csak 41%-kal dolgozó, 14 pontot átlagoló Matej Drgon, de Mario Ihring és Marek Dolezaj is veszélyes támadójátékos - előbbi center, Ihring irányító, Dolezaj pedig kiscsatár poszton szerepel. Elöl egyébként összességében jobban teljesítenek eddig a mieink, fontos lesz Kucsora és Durázi jó formája, valamint a büntetőzés is, a lepattanókra viszont nagyon figyelni kell - ebben jóval hatékonyabbak voltak eddig a szlovákok. Az eladott labdák terén is javulni kell a magyar csapatnak, hiszen eddig átlagosan húsz alkalommal szórta el a játékszert meccsenként, ezt pedig büntetni fogja Szlovákia.

Aki győz, bronzérmet nyer és feljut az A-divízióba, aki veszít, annak marad a negyedik hely és az, hogy éppen csak lemaradt...

A meccs élő statisztikáját ezen a linken találjátok!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus