U18: Grúzia kipipálva, az ötödik helyért játszhatunk

A találkozó nagy részében előnyben játszott az U18-as fiú válogatott, mely megérdemelten nyert és holnap az 5. helyért játszhat.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, 5-8. helyért

Magyarország – Grúzia 75-70 (18-17, 20-15, 14-16, 23-22)

Magyarország: Doktor 12/6, Horváth 6/6, Mócsán 19/6, Rudner 7/3, Pápai 6.
Csere: Demeter 1, Durázi 17, Pongó 2, Fülöp , Kucsora 3, Kiss -, Krnjajski 2. 
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Kipontozódott: Pápai a 39. percben.

Ellenfelünk kezdte jobban a mérkőzést, ugyanis az első percekben nem találtuk a támadások ritmusát. A folytatásban amíg a grúzok hadilábon álltak a távoli dobásokkal, addig nálunk Horváth egyszer, majd Mócsán kétszer akasztotta be a labdát a gyűrűbe a hárompontos vonalon túlról. Öt ponttal lépett el a magyar nemzeti együttes, viszont Gogoberishvilinek köszönhetően egyenlített az ellenfél és szorosan tapadt ránk. A negyed végéhez közeledve az agilisan játszó Durázi zsákolása adott ismét előnyt nekünk, de Tsirikidze dudaszóra dobott duplája egy pontra faragta a különbséget.

A második negyed eleje egyértelműen a grúzoké volt, két perc alatt 7-2-es mini futást vágtak ki, amit rögtön időkéréssel reagált le Ferenczi mester. A rövid szünet után határozottabbá vált támadójátékunk, s hiába maradt ki egy-két dobás, a második esélyek lehetőségét megteremtettük, s Durázi aley-oopja után már a grúzok kértek időt. (27-28) A védekezésünk is feljavult, nyomást helyeztünk az ellenfélre, s Doktor sikeres triplája után már mi birtokoltuk a vezetést. Bár néhány eladott labda lehetőséget kínált az ellenfélnek, hogy ismét lendületet vegyen, a játékrész vége nekünk sikerült jobban, hat pontos magyar vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

Már szinte menetrendszerűnek mondható módon 7-0-s etappal kezdte a harmadik tíz percet Grúzia, egyben a vezetést is átvette, mi pedig nagyon gyorsan elérkeztünk az ötödik csapathibánkhoz. Ferenczi mester hagyta, hogy csapata önállóan másszon ki abból a gödörből, melybe újra belekerült, nem kért időt. Előbb Durázi, majd Doktor jelentkezett egy-egy duplával lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk ismét. (43-40) A grúzok büntetőkkel próbáltak zárkózni, de előbb Durázi labdaszerzés utáni indításkosara, majd Doktor hárompontosa tolta távolabb a magyar együttest. Viszont az ellenfél nem adta meg magát és mivel a negyed utolsó három percében csak egy mezőnykosarat szereztünk, négy pontra olvadt előnyünk.

Sajnos a támadójátékunkban nem állt be drasztikus javulás, s három perc elteltével, egy újabb 7-2-es rohamnak köszönhetően megint a grúzokhoz került a vezetés. Megmentő hatással érkezett Mócsán két büntetője, kosár jó, plusz egy büntetős akciója, valamint az először csak ezen negyed elején pályára lépő Krnjajski kettese, döntetlen állással fordultunk az utolsó öt percre. Megtorpantak a grúzok, mi pedig éltünk a büntetők kínálta lehetőségekkel és négy ponttal léptünk el, érkezett is az időkérés az ellenféltől. Grúz technikai után a biztos kezű Mócsán, majd Pápai és ismét Mócsán talált be, egyre közelebb került a hőn áhított győzelem. Ami bő egy perccel a lefújás előtt Durázi duplájával vált biztossá, bár a büntetőpárbaj miatt a találkozó utolsó egy perce elég hosszúra nyúlt.

A magyar válogatott holnap az ötödik helyért játszhat, 15 óra 45 perctől.

Slide és Fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus