U18: Győzelmi reményekkel lépnek parkettre a lányok

A hétfői szünnap után ma este 18:00-tól Horvátország ellen lép parkettre az U18-as lány válogatott a soproni A-divíziós Európa-bajnokságon. 

 

Vasárnap este sokáig úgy tűnt, hogy bravúros győzelemmel örvendezteti meg szurkolóit a magyar válogatott, de a franciák fizikálisan és személyi hibákkal is jobban bírták a rangadót, s a legjobbkor váltottak ritmust, mellyel bezsebelték a győzelmet. Szomorkodásra azonban nem lehet okuk Lelik Rékáéknak, hiszen tisztességgel küzdöttek, ma már javíthatnak és jó pozícióba hozhatják magukat a nyolcaddöntőre.

A torna lebonyolítási módjának köszönhetően minden együttes részt vesz az egyenes kieséses szakasz első körében, ahol megfelezik a 16 tagú mezőnyt. Magyarország csoportbeli második helye biztos, ha legyőzi kedd esti ellenfelét - persze alakulhat érdekesen a másik (francia - szlovén) párharc, de erre vajmi kevés esély mutatkozik, hiszen Szlovénia vasárnap kikapott attól a Horvátországtól, melyet 51 ponttal múlt felül a francia nemzeti együttes. Ha minden a várakozások és papírforma szerint alakul, abban az esetben lányaink Belgiummal - vagy Szerbiával - küzdenek majd a legjobb nyolc közé jutásért.

Előtte viszont egy fontos feladatot még meg kell oldaniuk Balogh Judit tanítványainak. Nehéz megjósolni, hogy a horvátok melyik arcukat mutatják majd, hiszen egy kiadós verésből álltak fel nagyon hamar és győztek Szlovénia ellen, mely pazar külső dobóformájának köszönhetően hosszú időn keresztül megnehezítette a magyar nemzeti együttes dolgát az első mérkőzésen. A magyar lányok alapvetően szervezett védekezéssel tudják meghatározni sikerességüket, s ha ebben a játékelemben a lehető legkisebbre csökkentik a hullámvölgyek számát, akkor jó eséllyel pályáznak a győzelem megszerzésére.

A találkozó 18:00-tól kezdődik és az alábbi streamen élőben megtekinthető:

Sok sikert lányok!
Hajrá Magyarország!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus