U18: Hatalmas leolvadás, de győzelem Anglia ellen!

Mócsán vezérletével 16 pontos előnyt épített ki, majd vesztett el a magyar válogatott, de egy ponttal így is behúzta a találkozót.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, középdöntő, 2. mérkőzés

Magyarország - Anglia 72-71 (20-11, 18-18, 28-22, 6-20)

Magyarország: Doktor 8/6, Mócsán 24/9, Horváth K. 6/6, Rudner -, Pápai 2
cserék: Kucsora 9/3, Durázi 5, Krnjajski 11, Demeter 5/3, Kiss A. 2, Fülöp -

Kipontozódott: Rudner

Rudner gólpassza után Doktor triplája nyitotta a találkozót és bár kiegyenlítettek az angolok, ezt Mócsán Bálint percei követték. Előbb dobott egy kettest, majd elsüllyesztett egy triplát, aztán újra betalált, egymaga produkált egy 7-0-s rohanást, amit ráadásul Doktor is megfejelt egy duplával - 12-5-ös előnybe kerültünk az első negyed közepén. Ez a játékrész egyértelműen a magyar csapatról szólt, minden brit kosárra tudtunk válaszolni, Mócsán ismét betalált, a negyedet pedig Demeter triplája zárta le, így parádés játékkal 20-11-re nyerte válogatottunk az első tíz percet.

A második negyed is jól kezdődött, hiszen Durázi 2+1-es játékát követően tíz pont fölé nőtt a magyar előny és bár mindent megtett Anglia, sikerült is őrizni a különbséget. A játékrész közepén sorozatos büntetőkkel zárkóztak fel a britek, de Kucsora egy triplával és két büntetővel megálljt parancsolt nekik. A nagyszünetig főleg büntetőkből estek a pontok, sok volt a fault mindkét részről, de három másodperccel a vége előtt ismét Kucsora villant: egy labdaszerzést követően az utolsó pillanatban dobott ziccert, így 38-29-es magyar előnnyel mehettek pihenőre a felek.

Durázi és Mócsán kosaraival tartotta tíz pont körüli előnyét csapatunk a harmadik negyed elején, majd az angol válaszokra előbb Doktor, aztán Demeter is dobott egy triplát - ugyan nem szakadtak le a britek, a játékrész derekán időt kellett kérniük. Az ellenállhatatlanul játszó Mócsán Bálint három büntetőjével és duplájával 16 pontosra hízott az előnyünk, de a britek itt sem adták fel, egy 7-0-s rohammal jöttek vissza a meccsbe. A triplaáradat azonban nem csökkent a mi részünkről, Horváth egymás után kétszer is betalált a vonalon túlról, így bár a védekezésen akadtak rések, 66-51-ről indult a záró etap.

Az utolsó tíz perc nem kezdődött jól magyar szempontból, kicsit akadozott a támadójáték, Carey vezérletével pedig 7-0-t futott Anglia és ismét tíz pont alá csökkent a különbség. A pontcsendet Krnjajski törte meg közel öt perc után, de a vérzést igazán Mócsán Bálint harmadik triplája döntötte el - ezt követően 71-60 állt az eredményjelzőn. Ez sem jelentett azonban végleges megoldást, Wheatle kosaraival és büntetőivel tovább kapaszkodtak az angolok, közben Rudner kipontozódott, Roberts kettesét követően pedig négy pontra csökkent a magyar előnyt három perccel a vége előtt. Itt aztán alaposan befagyott a mérkőzés, de a következő pontoakt megint Anglia szerezte az utolsó percbe fordulva, sőt, Mócsán rontott büntetője és Durázi eladott labdája után 72-71-nél, tíz másodperccel az órán támadhattak a britek - epikus leolvadást produkált csapatunk. Szerencsénkre Evans zárszónak szánt triplája kimaradt, így hiába hagytuk veszni a 16 pontos előnyt, egy egység megmaradt belőle - az 5-8. helyért folytatjuk a továbbiakban.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus