U18: Hozták a fiúk a kötelezőt

A vártnál nehezebben teljesítette a kötelező feladatot a magyar válogatott, melynek reális esélye van a legjobb nyolc közé jutásra.

U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság, B-csoport, 4. forduló

Magyarország  - Luxemburg 64-47 (20-14, 11-9, 12-13, 21-11)

Magyarország: Pongó 4, Horváth 6/3, Mócsán 13/6, Rudner 2, Pápai 5.
Csere: Doktor 2, Durázi 12, Krnjajski 2, Kiss -, Kucsora 13, Demeter 4, Fülöp -.
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

​Határozottan és ponterősen kezdték a magyar fiúk a találkozót, három perc után 9-2-re vezettek Mócsánék. Némileg megtorpantunk támadásban, s Luxemburg feljebb zárkózott, ám egy elrontott támadás után beütött faultot követően mégis az ellenfél kért időt. A rövid szünetben Ferenczi mester felrázta kissé a csapatot, 8-2-s etapot vágtak ki a fiúk és már több mint tíz pontos magyar vezetést mutatott az eredményjelző. (19-8) A tripláink nem ültek úgy, mint a tegnapi mérkőzésen, a luxemburgiak pedig nem adták könnyen magukat, hat pontra jöttek fel a negyed végéig.

Sok hibával nyitották a felek a második tíz percet, három minutum alatt kilenc eladott labdát hoztak össze, az eredményjelző pedig őrizte azt az állást, melyet a nyitó negyed végén mutatott. Horváth kezdett és triplájával zárt egy 7-2-es mini rohamot, mellyel ismételten két számjegyűre duzzadt a felek közti differencia. (27-16) Azonban megint megérkezett az ellenfél hat pontra, nagyon jól jött az utolsó perc kezdetén Doktor kettese. A vártnál nehezebben alakult az első félidő, de aggodalomra nem lehetett ok.

Durázi duplája újfent tíz pontos távolságba vitte a magyar válogatottat a fordulás után, viszont továbbra sem tudták leszakítani fiaink az ellenfelet. Hét pontig kapaszkodott fel Luxemburg, amikor Ferenczi mester időt kért. Ezt követően sem állt be drasztikus változás a találkozó menetében. A játékrész utolsó hat percében mindössze egy-egy Mócsán dupla és hárompontos került a magyar csapat neve mellé, hét pontos vezetéssel vághattunk neki az utolsó negyednek.

Az addig még pont nélkül álló Kucsora jól állt be, egy sima duplával, majd egy kosár jó, plusz egy büntetős akcióval tíz pontosra növelte a magyar fórt. De két hiba elég volt ahhoz, hogy a luxemburgiak ismét közelebb kerülhessenek. A hamvaiból feltámadó Andjelkovic triplája után megfelezte hátrányát a miniállam nemzeti együttese. Az adok-kapok viszont nem ért véget, 6-0-s magyar roham után Victor hárompontosa hozta már sokadjára tíz egységen belülre az ellenfelet. A mérkőzés végén viszont már nem érkezett válasz a sikeres magyar támadásokra, a negyedik negyedben 13 pontot szerző Kucsora vezérletével több mint tíz ponttal nyert a magyar együttes.

Slide és Fotó - U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus