U18: Izlandot kell legyőzni az 5. helyért

Ma délután 15 óra 45 perctől Izland válogatottja ellen próbálja megszerezni az 5. helyet az U18-as fiú válogatott az Európa-bajnokságon.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, 5-6. helyért

Magyarország - Izland, 15:45

Tegnap a magyar válogatott ismét jelesre vizsgázott kitartásból, mentális erősségből, ugyanis hiába érkezett a grúzoktól több felzárkózás, fordítás, egyenlítés, fiaink egyszer sem váltak görcsössé, a végjátékban pedig jól koncentráltak és megérdemelten nyerték a találkozót. Ma befejeződik a B-divíziós Európa-bajnokság, s az elmúlt hetek munkájára teheti fel a koronát a Ferenczi-legénység, ha ma legyőzi Izlandot. Az alapvető célkitűzést már a csoportmérkőzések befejezésekor teljesítette a nemzeti együttesünk, ugyanis kőkemény ellenfeleket tartalmazó csoportból jutott be a legjobb nyolc közé. Csak a szlovén és lengyel válogatott ellen maradtak alul nagy különbséggel, akik épp az utolsó feljutó helyért meccselnek egymással ma este.  Fiainkon nincs teher, játszhatják azt a játékot, mellyel eddig is eredményesek tudtak lenni, s ha fegyelmezett védekezésük most is jól működik, akkor Izland legyőzése sem jelenthet akadályt számukra.

Mai ellenfelünk Izrael ellen vereséggel kezdte a tornát, majd sorozatban négy magabiztos győzelemmel folytatta szereplését. Viszont a grúzok ellen nagy csatában, mindössze két ponttal alulmaradtak az izlandiak, de a svédeket két egységgel felülmúlták, ám mindez kevés volt ahhoz, hogy bejussanak a legjobb négy közé. Tegnap szinte velünk egyező mérkőzést játszottak az angolokkal, ugyanis megnyugtató különbséggel vezettek, ám a szigetországiak felzárkóztak, s végül csak az ő pontatlanságuk miatt kerülte el Izland a vereséget. Három húzóemberük közül valószínűleg csak kettő lép pályára, ugyanis az írekkel vívott csatában megsérült az addig 18 pontot átlagoló Jónsson. Persze még mindig rendelkezésükre áll a Thorbjarnarson - Palsson hátvéd duó, aki ketten mérkőzésenként 32 pontot tesznek hozzá a csapat teljesítményéhez.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

fotó, slide: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus