U18: Könnyedén jutottak a magyar lányok a legjobb 8 közé

Nagyon korán szerzett komoly előnyt U18-as lány válogatottunk, s magabiztos győzelemmel jutott tovább a legjobb nyolc közé.

U18-as lány A-divíziós Európa-bajnokság, Nyolcaddöntő

Magyarország - Szerbia 69-53 (22-10, 19-10, 15-18, 13-15)
Sopron, Novomatic Aréna 500 néző

Magyarország: Lelik 22/9, Gereben 5, Kányási 8, Juhász 24, Török 7.

Csere: Pusztai 11/3, Boros -, Liska -, Juhász 8, Angyal -, Karagits 6, Mérész 2.
Vezetőedző: Balogh Judit.

A magyar együttes ott folytatta játékát ma a mérkőzés kezdetén, ahol tegnap este a horvátok ellen befejezte. Lendületesen és jól kosárlabdáztak Balogh Judit tanítványai, mire az ellenfél időt kért, arra már közel tíz ponttal vezettünk. (10-2) Az időkérés némi segítséget adott a szerbeknek, de a felzárkózási rohamot gyorsan elfojtotta a magyar csapat, sőt két számjegyűre tornászta fel a differenciát, amit sikerült a második tíz perc során növelni, s így tetemes, 21 pontos előnnyel vonulhattak a pihenőre Lelikék.

A fordulás után némileg összeszedte magát Szerbia, viszont a javuló játék a vendégeknél csak ahhoz volt elegendő, hogy parányi mértékben faragjanak akkor már tetemes hátrányukon. A magyar csapat már tudott tartalékolni, magabiztosan őrizte húsz pont körüli fórját, s az Európa-bajnokságon mutatott legkiegyensúlyozottabb, legstabilabb játékával magabiztosan jutott be a legjobb nyolc közé. 

Magyarország legközelebb péntek este, 18 órakor lép parkettre, az ellenfél pedig a Oroszország ellen.

Fotó - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus