U18: Kucsora parádézott, ott vagyunk a négy között!

Egy őrült harmadik negyeddel fordított és végül nyert a magyar U18-as válogatott a B-divíziós Eb-n, így holnap már a feljutásért játszhat. 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, negyeddöntő

Magyarország - Belgium 68-63 (16-20, 12-21, 29-6, 11-16)

Magyarország:  Kucsora 26/21, Kerpel-Fronius 2, Rudner -, Durázi 17/6, Pápai 11
cserék: Fazekas -, Németh -, Völgyi -, Bordács 2, Krnjajski 8, Fülöp 2

Egy eladott labdával, majd Pápai két pontjával kezdték a meccset a mieink, de innentől percekig az történt a pályán, amit a belgák akartak - sem elöl, sem hátul nem találták a ritmust Duráziék, 2-8-nál időt kellett kérni. Az első negyed közepén a legjobbkor jött Kucsora triplája, majd a hajrában a védekezés is nagyon megkeményedett, Durázi elkezdte termelni a pontokat és csak egy utolsó pillanatban érkező hármas miatt járt négy ponttal előrébb Belgium. A folytatásban már a vezetést is átvette a magyar válogatott, de a második játékrész közepén egy 10-0-s futással ismét megléptek a belgák - összeesett a mieink játéka és komoly hátrányt szedtek össze a nagyszünetig.

A fordulás után aztán nagyon harciasan jött ki a pályára a magyar csapat, negyven másodperc alatt hat pontot faragott le a hátrányából, majd a rohamot tovább folytatva 43-43-nál utol is érte ellenfelét - az első félidő végén beszedett hátrány szűk öt perc alatt eltűnt. Ezt a ritmust tartották is a mieink, ültek a triplák, nyolc perc alatt húsz pontot vertek Belgiumra Kucsoráék, a hátvéd pedig egészen elképesztő formában tüzelt kintről - csak ebben a negyedben négy hármast és 15 pontot tett hozzá. Az első félidőben szerzett 28 pontra tíz perc alatt dobott 29-et a magyar csapat, de a záró etapban megállt a gépezet, jöttek a hibák, a pontok viszont nem - egészen Kucsora hetedik hármasáig. Úgy tűnt, hogy lemenedzselik a hátralévő időt a mieink, de bő egy perccel a vége előtt egy kosárnyira csökkent a távolság. Az ihletett napot kifogó Kucsora azonban ezúttal is jelentkezett, most "csak" egy duplával, ez pedig döntőnek bizonyult - a magyar válogatott nagy csatában legyőzte Belgiumot és bejutott az elődöntőbe.

Csapatunk holnap 18:45-től vívja csatáját a legjobb négy között (az ellenfél az Ukrajna-Csehország meccs győztese lesz), ahol a tét már az A-divízióba való feljutás lesz. Amennyiben a hátralévő két találkozóból egyet megnyernek Duráziék, kivívják a feljutást!

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus