U18: Magyar triplaeső, Hollandia kipipálva

A magyar U18-as fiú válogatott remekül triplázott és legyőzte az eddig veretlen Hollandiát az Eb harmadik napján.

U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság, B-csoport, 3. forduló

Hollandia (2-1) - Magyarország (2-1) 61-70 (12-18, 22-22, 16-15, 11-15)

Magyarország: Pongó 7/3, Horváth 10/6, Demeter 2, Rudner 11/9, Pápai -.
Csere: Fülöp -, Mócsán 12/12, Doktor 3/3, Durázi 2, Kiss 2, Kucsora 14/6, Krnjajski 6/3.
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Kipontozódott: Pápai a 40. percben. 

Már az első percben egyértelművé tették a hollandok, hogy nagyon keményen fognak bennünket sanyargatni a palánkok alatt. Pápai három másodperc alatt ütött be két faultot, Fülöp váltotta. Viszont míg az ellenfél sorra hibázta el lehetőségeit még a második esélyek után, addig Rudner előbb a triplavonalon túlról, majd közelebbről köszönt be, Pongó középtávolija után pedig már hat egységgel léptünk el. (6-12) A narancs mezesek képtelenek voltak mezőnyből betalálni, s bár bosszankodhattunk volna, hogy a négy percen át nem került pont a magyar csapat neve mellé, Doktor és Kucsora triplái révén továbbra is tartotta magát hat pontos előnyünk. 

Nagyon jól ültek a külső dobásaink, Rudner a hetedik magyar hárompontos kísérletből már az ötödiket értékesítette, viszont rögtön érkezett a válasz a túloldalról. A hollandok jobbára büntetőből, mi pedig mezőnyből bizonyultunk eredményesnek, rendre más-más játékos írt magyar pontokat az eredményjelzőre. (23-29) Kucsora büntetői és Durázi duplája után kialakult az addigi legnagyobb különbség, tíz ponttal vezettünk. A játékrész második felében viszont komoly gödörbe kerültek csapatunk, öt percen át nem találtunk gyűrűbe, mire Krnjajski értékesített egy büntetőt, előnyünk pedig három egységnyire olvadt. (31-34) Az utolsó harmincs másodpercen belül három tripla esett be, melyből kettőt mi jegyeztünk, hat pontos magyar vezetéssel vonultak pihenőre a felek. (34-40)

Rudner harmadik kísérletéből harmadik tripláját szerezte a harmadik negyed első támadásánál, viszont a hollandok 6-0-s rohammal válaszoltak. Az eladott labdáink és a kimaradó dobásaink ellenére sem csökkent tovább az előny, mivel a védekezésünk kiszorította a hollandokat a belső területről, távolról pedig veszélytelennek bizonyultak. A játékrész második felében két Mócsán hárompontos és egy Kucsora dupla tette állandóvá a magyar vezetést. (47-51) Legeredményesebb játékosunk Kucsora előbb jól büntetőzött, majd labdaszerzése után Krnjajski is kétszer bizonyult eredményesnek a vonalról. Darib őrült távolságból dobott triplája vetett végett a negyednek, öt pontos magyar vezetéssel vágtak neki a felek a záró felvonásnak.

Mócsán harmadik hárompontosa után Horváth fejezett be sikeresen egy labdaszerzés utáni gyorsindítást, s újra magabiztos előnyhöz juttatták a magyar válogatottat. Rendületlenül emelték rá a triplákat a magyar fiúk, melyeket hatékonyabban értékesítették, mint a duplákat. Horváth küldte helyére a 13. távoli dobásunkat, amivel az addigi legnagyobb, 11 pontos különbséget mutatta az eredményjelző. (52-63) Mócsán stílszerűen távolról helyezte el a játékszert a holland gyűrűben, de Vianentől érkezett a választ, az ezt követő két perces kosárcsendet Stolk büntetői törték meg. Három perccel a lefújás előtt kilenc egységgel vezettek Kucsoráék. A több mint négy percen át tartó magyar pontnélküliség sem sodorta veszélybe vezetésünket, ugyanis a védekezés továbbra is jól működött, csak rövidíteni tudták a hollandok a differenciát. Így hiába nyerte óriási fölénnyel a lepattanócsatát Hollandia, mely hússzal több gyűrűről lecsorgó labdát gyűjtött be, a magyar válogatott remek távoli dobóformájának és jó védőmunkájának köszönhetően rendkívül fontos győzelmet könyvelhetett el.

Slide és Fotó: U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus