U18: Nem bírtunk a lengyelekkel

Csak a nyitó negyedben tudta tartani a lépést U18-as fiú válogatottunk a még veretlen Lengyelország ellen.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, Középdöntő – E-csoport, 1. mérkőzés

Lengyelország - Magyarország 73-48 (15-11, 20-8, 23-9, 20-15)

Magyarország: Pongó 11/3, Horváth 8/3, Mócsán 8, Rudner -, Pápai 3.
Csere: Durázi -, Doktor 5/3, Kucsora 6/3, Fülöp -, Demeter -, Kiss -, Krnjajski 2.
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Már a találkozó első perceiben látszott, hogy a lepattanók begyűjtésében a lengyelek jóval hatékonyabbak lesznek majd nálunk. Egyik fél sem veszélyeztette túlzottan a gyűrűk, belső felét, viszont emellett a magyar védekezés hatékonysága miatt csak hat pontot szerzett az ellenfél hét perc leforgása alatt, mi pedig Horváth és Kucsora kosarainak köszönhetően vezettünk. (6-8) Doktor triplájára bő egy perc alatt 7-0-s rohammal válaszoltak a lengyelek, érthető módon Ferenczi mester kikérte első idejét. (15-11) 

Több mint hat percen át nem tudtunk a gyűrűbe találni, a hosszúra nyúló kosárcsendet Mócsán törte meg. Gondolhattuk, hogy még épp időben érkezett a gödörből való kirántás kezdőszele, ugyanis a lengyelek már tíz ponttal vezettek, ám a faultproblémák és az ellenfél eladott labdáinkból szerzett pontjai mind-mind ellentételezték a felzárkózási kísérletet. Hiába zárkóztunk fel lepattanózásban, a mezőnyszázalékunk alig haladta meg a 25-öt, míg a lengyelek 40 felett jártak és szép számmal dobhatták a büntetőket, szerencsénkre többnyire mellé. Ám így is 16 pont állt a csapatok között a félidőben.

A fordulás után két percig mozdulatlan maradt az eredményjelző, melyet előbb Pápai, majd Mócsán mozgatott meg, viszont a lengyel válasz nem késlekedett, a korábbi 13-0-s rohamához egy 16-1-est tett hozzá az előnyben játszó alakulat és végérvényesen eldöntötte a mérkőzést, mivel a negyed végén már kereken 30 pont állt a két nemzeti együttes között differenciaként.

A záró negyedben sem tudtunk csökkenteni a hátrányon, Mócsán két, Pápai, Krnjajski és Pongó egy-egy duplával ugyan elérték, hogy a csapat eredményesebb lehessen, mint az utolsót megelőző három negyed bármelyikében, de ellenfelünk tovább tudta nyújtani a különbséget.

A magyar válogatott holnap 18 órától Angliával mérkőzik, mely ma 21 ponttal maradt alul Szlovéniával szemben.

Slide és Fotó: Farkas Dávid

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus