U18: Szerbián át vezet az út a legjobb nyolc közé

Az U18-as leány válogatottunk ma este 18:00-tól Szerbiával mérkőzik az Eb egyenes kieséses szakaszának első napján.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy az U18-as lány válogatott hatalmas negyedik negyedet produkált, 31 pontot szerzett, mellyel fordított Horvátország ellen, s végül megnyerte a találkozót, ezzel a csoport 2. helyén végzett.

Studer Ágnes kiülte ugyan a tegnapi mérkőzést, de nélküle is győztesen hagyhatta el a parkettet nemzeti együttesünk. Ma este már nincs hibázási lehetőség, indul ugyanis az egyenes kieséses szakasz, melyben Szerbia az első ellenfél.

A szerbek egy gyengébb negyedet leszámítva felvették a ritmust a spanyolokkal az első találkozójukon (65-76), majd a folytatásban Litvániát egy erős harmadik negyednek köszönhetően tudták legyőzni (66-59). Tegnap viszont elég komoly verést kaptak a belgáktól (52-74), mellyel aligha kalkuláltak sokan.

Ha át tudják menteni a mai napra Balogh Judit tanítványai azt a játékot, amivel tegnap az utolsó negyedben előrukkoltak, akkor aligha lehet kérdéses, hogy melyik csapat jut tovább a ma esti párharcból. Persze nem lesz könnyű a mérkőzés, de tartásból már ezen a tornán is többször jól vizsgázott a magyar csapat.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik a soproni Novomatic Arénában, az alábbi linken pedig élőben követhető a neten is:

Fotó: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus