U18: Szlovénia gyorsan döntésre vitte mérkőzésünket

Már az első félidőben eldőlt, hogy Szlovéniával szemben alulmarad az U18-as fiú válogatott és ezzel a csoport második helyén végzett.

U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság, B-csoport, 5. forduló

Szlovénia - Magyarország 85-48 (27-8, 24-15, 18-9, 16-16)

Magyarország: Pongó 12/3, Mócsán 8/3, Demeter 2, Rudner -, Pápai -.
Csere: Doktor 4, Durázi 5/3, Horváth 7/3, Krnjajski -, Kiss 4, Kucsora 5/3, Fülöp 1.
Szövetségi kapitány: Ferenczi Tamás.

Úgy indult a két fél párharcra, hogy a csoport első helyéről hivatott dönteni a mérkőzés, ám alig négy percig tudta csak tartani magát a magyar együttes. (8-4) Ezt követően két nagyon komoly rohanással, (17-2 és 18-5) nem csak hatalmas előnyhöz jutott a szlovén nemzeti csapat, hanem már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. A duplákkal, legyen szó a közeli, vagy a középtávoli lehetőségekről elképesztően hadilábon álltunk, alig értük el a 30%-os pontosságot, míg az ellenfél azon felül, hogy nyerte a lepattanócsatát, bőven 50%-os hatékonysággal dobott mezőnyből, és 28 ponttal vezetett a félidőben.

A fordulás után lassult a szlovén offenzíva, öt perc alatt csak három pontot tettek az eredményjelzőre, ennél nagyobb baj, hogy mi is csupán egy Pongó tripláig jutottunk. Az eladott labdáink sokasodtak, a dobószázalékunk folyamatosan romlott, Szlovénia pedig ismét megtalálta támadásbeli ritmusát és egy 10-2-es rohammal már harminc pont fölé tolta a felek közti differenciát. Sajnos semmi esélyünk nem volt arra, hogy csökkentsük a hátrányunkat, sőt, a negyedik negyed elején már a 40 pontot közelítette a különbség. A záró öt percet sikerült egálra hozni, így még negyven pontot belül maradtunk, s túl voltunk ezen a megpróbáltató találkozón. A vereség ellenére is továbbléptek Ferenczi Tamás tanítványai a legjobb nyolc közé.

A magyar válogatott szerda este, 20 óra 15 perckor játssza következő mérkőzését. A középdöntőbeli első ellenfelünk Lengyelország lesz, mely veretlenül nyerte meg az A-csoportot.

Slide és Fotó - U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus