U18: Újabb nehéz feladat, jönnek a hollandok

Az eddigi legnehezebb feladat, Hollandia következik az U18-os fiú válogatott számára a B-divíziós Eb-n.

U18-as fiú B-divíziós Európa-bajnokság, B-csoport, 3. forduló

Hollandia (2-0) - Magyarország (1-1), 18:00

A hollandok az Eb nyitónapján könnyedén intézték el Luxemburgot, 41 ponttal bizonyultak jobbnak a miniállam legjobbjaival szemben. A tegnapi játéknapon, a fehéroroszok ellen már az első félidőben letudták a találkozó érdemi kérdéseire való válaszadást. 43-19-re nyerték az első húsz percet, méghozzá úgy, hogy a második játékrészben csak 5 pontot kaptak. A hollandok a legjobban lepattanózó együttes eddig, ahogy ők rendelkeznek a leghatékonyabb védekezéssel, mivel átlagban még 50 pontot sem kaptak. A legfontosabb feladat a 192 centiméter magas, ám mégis irányítót játszó Irfan Ramovic semlegesítése lesz, aki hatékony befejező játékos, bár eddig távolabbi dobásaiból nem adott túl nagy bemutatót.

Nagyon nehéz feladat elé állíthatja a magyar fiúkat az a tény, hogy a hollandok az ellen a fehérorosz csapat ellen tudtak dominálni lepattanózásban, mely felülemelkedett a mieinket. Persze ez nem jelenti azt, hogy eleve esélytelen lenne nemzeti együttesünk. Hiszen a tegnapi, belgák elleni mérkőzés is igazolta, hogy küzdéssel, csapatmunkával felveszik a versenyt Pongóék az erősebb csapatokkal is.

Igaz, az újabb győzelem megszerzése talán a legnehezebb feladat lesz az eddigiek közül, viszont a tegnapi, kiélezett végjátékban behúzott értékes siker nagy önbizalmat kölcsönözhet a magyaroknak.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

Slide és Fotó: U18 fiú kosárlabda válogatott 2015

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus