U18: Vereség Portugáliától

Az U18-as fiú válogatott az első negyedben nagy hátrányba került a B divíziós Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén és onnan már hiába hajrázott hatalmasat a negyedik negyedben, nem sikerült fordítania, vereséget szenvedett Portugáliától.

U18-as B divíziós Európa-bajnokság, Szófia, Középdöntő, 1. forduló

Portugália - Magyarország 59-52  (25-6,  8-15, 18-14, 8-17)

Magyarország: Kovács 2,  Antóni 4/3, Hódi 6/6, Andrássy 6/3, Bagó 9.
Csere: Pongó 6/6, Peringer 0, Szabó 5/3, Popgyákunik 5, Filipovics 1, Krivacsevics 8/3  Vezetőedző: Horváth Imre.

Portugália legjobb dobói: Lucas 12, Brito 12, da Silva 8, Relvao 7.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Nagyon beragadt a rajtnál válogatottunk. A portugálok lepattanózásukkal, védekezésükkel fiaink főlé kerekedtek, a negyed feléhez érve pedig már hét ponttal vezettek. Magyar részről mindössze egyetlen Antóni hárompontos jegyezhettünk fel. Közel öt percen át nem tudtunk pontot szerezni, így lélektani szempontból a lehető legjobbkor érkezett Hódi triplája. (10-6) Itt azonban ismét a luzitánok pillanatai következtek, Horváth Imre pedig kikérte első idejét. (14-6) A rövid szünet után az ellenfél egy perc alatt 5-0-ás rohamot produkált, s amíg a magyarok megszenvedtek minden helyzetért, addig a portugálok sorra szerezték a könnyű kosarakat, masszív, közel húsz pontos előnyre tettek szert. (25-6)

A második játékrész első felét hibák sorozata tarkította mindkét csapat részéről. Az eredményjelző csupán Popgyákunik duplája miatt mozdult meg. Ezzel a kosárral több mint öt perces magyar gólcsendet tört meg a magasember. Bagó próbált egy kisebb felzárkózási kísérletet tenni, egymaga hat pontot termelt be, ám válasz is érkezett az ellenféltől. (29-14) Andrássy triplájával tovább faragtuk a hátrányunkat, de még így is jóval tíz pont feletti különbség állt a két csapat között. Az utolsó percre fordulva Pongó újabb magyar triplát tett az eredményjelzőre, így 12 pontra zárkóztunk ebben a játékrészben. (33-21)

A dupla dupla közelében járó (12 pont, 9 lepattanó) Lucas által vezetett portugálok 22 pontot szereztek a festékből, ezzel szemben a mieink csak 8-at. A lepattanócsatában 25-17-re vezetett az ellenfél. A legnagyobb különbség a dobáspontosság terén mutatkozott. Portugália 45%-os, míg Magyarország 25%-os pontossággal értékesítette mezőnykísérleteit. A kétpontosokat mindössze 18%-kal dobták fiaink, de a második negyedbeli védekezéssel megteremtették a lehetőségét, hogy felzárkózzanak, egyenlítsenek.

Hódi hárompontosa nyitotta a harmadik tíz percet, hosszú idő után újra egy számjegyű különbséget mutatott az eredményjelző. (33-24) A portugálok alig két perc alatt egy 6-2-es szériával válaszoltak, amit Andrássy kosár jó, plusz egy büntetős akciója zárt le. (39-29) A negyed második fele az ellenfelünknek sikerült jobban. Az eladott labdáink és kihagyott dobásaink után 7-0-ás rohamot produkáltak a luzitánok és újra a húsz pontot közelítette a differencia. (48-31)

A záró etap elején több mint három percen át megóvtuk gyűrűnket a portugálok dobásaitól, sajnos azonban mi sem jeleskedtünk a ponttermelésben, csupán egy Bagó büntető és egy Szabó tripla jelentett pontot négy perc alatt. (51-39) Portugál időkérést követően Krivacsevics előbb egy kettő plusz egyes játékot mutatott be, majd a kimaradó ráadás büntetőt egy hárompontossal javította ki. Négy perccel a lefújás előtt hat pontra jött fel a magyar csapat. (51-45) Hét perces luzitán kosárcsendet tört meg Brito és da Silva, mellyel biztossá tették Portugália győzelmét. Hiába hajrázott nagyot a magyar válogatott, nem sikerült a bravúros fordítás.

A magyarok holnap 17 óra 15 perctől az ukránokkal találkoznak, akik ma 8 ponttal legyőzték a svédeket.

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus