U18: Veretlenül, csoportelsőként a legjobb nyolc közé

Óriási csatát vívott válogatottunk Bulgáriával, de sorozatban ötödik találkozóját is megnyerte, így készülhet a negyeddöntőre.

U18-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör

Magyarország - Bulgária 71-70 (18-18, 24-21, 13-16, 16-15)

Magyarország: Krnjajski 4, Kucsora 10, Rudner -, Durázi 16, Pápai 1
cserék: Kerpel-Fronius 7/3, Fazekas 2, Németh 10/9, Bordács 10, Fülöp -, Völgyi 11

Kissé felforgatott kezdőcsapattal állt fel a magyar válogatott, de Durázi Krisztofer nagyon bekezdett - remekelt a palánk alatt, azonnal beszórt hat pontot és leszedett két lepattanót. Jól kezdtek azonban a bolgárok is, az első negyed derekán megléptek négy ponttal, de Pápai, valamint a csereként beálló Kerpel-Fronius is hozzátett, így kiegyenlítettek a mieink, a nyitó tíz percet követően 18-18 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is bőszek potyogtak a pontok, színvonalas, jó támadójátékot láthattunk mindkét féltől, ráadásul továbbra is szorosan alakult a meccs, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünet előtti utolsó szó Durázié lett egy támadópattanó formájában, így három ponttal Rudnerék jártak előrébb két negyedet követően.

A fordulás után kicsit lassabban kapta el a ritmust a magyar csapat és előnybe is került Bulgária, de aztán ritmust tudtak váltani támadásban Duráziék és a záró etap már 55-55-ről indult - a tét továbbra is a legjobb nyolc közé jutás volt. Az utolsó tíz percet egy villámgyörs 5-0-s futással kezdték a mieink, de négy perccel a vége előtt ismét átvette a vezetést Bulgária, továbbra is rengeteg eladott labdát produkált válogatottunk. Azonban bő egy perc volt már csak a meccsből, amikor Németh pörkölt be egy hármast és bár Kotsev még fordított, a bolgároknak faultolniuk kellett - számukra az egypontos győzelem nem ért sokat ezen a napon. Kucsora bevágta a büntetőket, amelyre már nem érkezett válasz, így a magyar válogatott hibátlanul, 5-0-s mérleggel, csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé. 

Csütörtök szünnap, a negyeddöntőket pénteken rendezik, Magyarország Belgiummal találkozik majd 14:15-ös kezdéssel. 

Fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus