U18-as 3X3 Eb: Nehéz csoportban a magyarok

A fiúk a szerbekkel és a szolnoki selejtezőt megnyerő észtekkel, míg a lányok a lettekkel és az olaszokkal kerültek egy csoportba a szeptember 1-3. között Debrecenben rendezendő U18-as 3X3 Európa-bajnokságon.

A debka.hu beszámolója:

"Négy napon keresztül ismét reflektorfénybe kerül a kosárlabda 3×3 Debrecenben. Ahogy arról már beszámoltunk, augusztus 31-én és szeptember 1-én World Tour Masters fordulót rendeznek a Nagytemplom előtt, ezt követően pedig a 18 éven aluliak Európa-bajnokságára kerül sor. Magyarországot természetesen mindkét nem képviseli majd a kontinensviadalon.

A szolnoki selejtezőn mindkét csapatunk az elődöntőig jutott, így kvalifikálta magát a debreceni döntőre, igaz, rendezőként egyébként is részt vehettek volna a szeptember 1. és 3. között megrendezésre kerülő tornán. A sorsolás is elkészült, nyugodtan mondhatjuk, hogy a fiúk igazi halálcsoportba kerültek. A szerb kosárlabdát senkinek sem kell különösebben bemutatni, a sportág bármelyik ágában esélyesként léphetnek pályára. A másik csoportellenfél pedig nem más, mint a magyarországi selejtezőt megnyerő Észtország, akikkel szemben egyébként alulmaradtak a döntőbejutásért Szolnokon. A két továbbjutó kiléte szinte megjósolhatatlan, mindenkinek maximális koncentrációra lesz szüksége, ha nem akar már a csoportküzdelmek után búcsúzni. A hölgyek sincsenek könnyű helyzetben, hiszen a lettek hazai pályán második helyen végeztek a selejtezőben, az olasz hölgyekkel pedig már találkoztak Szolnokon a mieink, akkor hosszabbításban sikerült legyőzni őket."

Az U18-as Eb teljes csoportbeosztása:

Forrás - debka.hu
Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus