U18-as 3X3 Eb-selejtező: Elődöntőben a lányok

Nagy csatát vívott U18-as lány válogatottunk Olaszország ellen az U18-as 3X3 Eb-selejtező negyeddöntőjében - hosszabbítás után Hizsnyik Dóra duplájával győzött csapatunk.

U18-as 3X3 Eb-selejtező, negyeddöntő
Magyarország - Olaszország 13-11 hosszabbítás után

Jól kezdtük a meccset, alig több mint egy perc után már 4-0-ra vezettünk, de mielőtt azt gondolhattuk volna, hogy ennyire könnyű dolgunk lesz, az olaszok azért összeszedték magukat. A harmadik perc elején dobták az első pontjukat, és jó ideig 2-3 ponton mozgott a távolság, az 5. perc elején azonban már csak egyetlen pont volt az előnyünk (6-5). Hizsnyik Dóra két egypontosával léptünk meg 8-5-re a meccs felénél, de a taljánok egy középtávoli tempóval, egy nehéz ziccerrel és egy büntetővel a 7. perc elejére egyenlítettek (8-8).

Radócz Fanni révén még visszaszereztük az előnyt, de az olaszok három pontot dobtak zsinórban, a 9. percben már ők vezettek két ponttal (9-11). Radócz Fanni a saját, leblokkolt dobását szedte vissza és juttatta a gyűrűbe, majd Munkácsi Enikő volt eredményes szorongatott helyzetből az utolsó perc elején (11-11). Nem esett több pont a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás. Az olaszok több támadópattanókat köszönhetően nyomás alatt tartották a mieinket, de Hizsnyik révén mi szereztük az első két pontot egy dupla révén - ezzel ahogy tegnap este a fiúk Svájc ellen, úgy most a lányok az olaszok ellen hosszabbítás után győztek.

Folytatás az elődöntőben 18:40-től a Belgiumot szintén ráadásban legyőző (17-15) Franciaország ellen, az élőképes streamet ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus