U18-as 3X3 Európa-bajnok lett a női válogatott

A Fehéroroszországban rendezett U18-as 3X3 Európa-bajnokságon a magyar lányoké lett a végső siker, Aho Nina a dobóversenyt is megnyerte.

A hétvégén, augusztus 21. és 23. között rendezték az U18-as 3X3 Európa-bajnokságot Minszkben, Fehéroroszország fővárosában. A magyar lányok az elődöntőben előbb a debreceni vb elődöntőjében elszenvedett vereségért visszavágtak a franciáknak (14-9), majd egy nagyon izgalmas döntőben 16-15-re múlták felül a házigazdákat, ráadásul hosszabbítás után - végig vezettünk, a fehéroroszok egyenlítettek a rendes játékidő végén, a ráadásban vezettek is, de Aho Nina duplájával nyertünk végül.

Ezzel a magyar lány küldöttség, amelyet ezen a versenyen Aho Nina, Tóth Tímea, Kányási Veronika és Jankó Flóra négyese jelentett, Európa-bajnoki címet szerzett. A lányokat Földi Attila irányította.

A dobóverseny döntőjét tegnap rendezték, ahol szintén nem remegett meg Aho Nina keze, magabiztosan nyert - 10 pontot szerzett, míg a dobogó második és harmadik fokán végzők 6-6 ponttal végeztek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus