U18-as 3X3 vb: A fiúk csoportgyőztesként a negyeddöntőben

Nagy meccsen, sokáig vezetve, de az utolsó percben a házigazda Kína ellen hátrányból fordítva győzött az U18-as fiú 3X3 válogatott a korosztályos világbajnokságon, így a magyar csapat csoportgyőztesként bejutott a negyeddöntőbe.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, fiúk, csoportkör
Kína - Magyarország 14-17

Jobban kezdtek a kínaiak, könnyed kosarakkal léptek meg a mieinktől, de az első két percben borzasztóan sok kosár esett - 4-2-re vezetett ellenfelünk, mikor egy duplával megvolt az egyenlítés, de Takács Milán még a második percben újra egalizált (5-5). Egy újabb kínai ziccer után Hargitai Krisztián szedett támadópattanót, egyenlített, Takács büntetőjével megvolt a vezetés is, Csík Richárd pedig nehéz helyzetből volt eredményes (6-8). Az itt megszerzett előny továbbnőtt a meccs felénél, miután Pálinkás Tibor egy gyönyörű csapatjáték végén duplát dobott, így 4 ponttal vezettünk (7-11).

Pálinkás nehéz ziccert dobott ugyan a következő három percben, de itt nagyon megálltunk, a 9. perc elejére egyenlített a házigazda (12-12). Takács középtávolival rázta fel csapatunkat, de a kínaiak az utolsó minutumban kétszer is eredményesek voltak, így már ők vezettek (14-13). Pálinkás 11 másodperccel a vége előtt faulttal együtt volt eredményes, és két büntető érkezhetett még ráadásként, mert a kínaiak elérték a 7 csapatfaultot. Az első bement, a második kimaradt, de Csík leszedte a támadópattanót, kipasszoltunk a hátralévő időt, aminek a végén Pálinkás még szórt is egy távoli kettest, így végül 17-14-re győztünk.

Mivel 3 győzelmünk van, amit Kína és Szlovénia közül csak az egyik tud már produkálni (még egymás ellen is játszanak, a szlovéneknek 1, a kínaiaknak 2 győzelme van), így eldőlt, hogy a Dél-Korea elleni mérkőzéstől függetlenül U18-as fiú 3X3 válogatottunk bejutott a vb egyenes kieséses szakaszába, holnap negyeddöntőt játszhatnak Szarvas Gábor fiai - méghozzá csoportgyőztesként, hiszen Kínát és Szlovéniát is legyőzték, az egymás elleni eredmények miatt már biztosan elsők. Az is megvan már, hogy a B-csoport második helyezettje, Új-Zéland lesz a srácok ellenfele, reggel 07:20-tól.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus