U18-as 3X3 vb: a fiúk hosszabbításban verték a törököket

Óriási meccset játszott a törökökkel fiú U18-as 3X3 válogatottunk a világbajnokság csoportkörében - 8-1-es hátrányból álltunk fel, hosszabbítás után pedig Pálinkás Tibor duplájával nyertünk.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, fiúk, csoportkör
Magyarország - Törökország 20-18 hosszabbítás után

Óriási bajban voltak a srácok az első bő négy percben, mert bár a törökök sem tudták mindig kihasználni védekezésünk hibáit, de Szarvas Gábor csapatának támadójátéka abszolút csődöt mondott, így az ötödik perc elején 8-1-re vezettek az első meccsüket Kína ellen 21-6-ra elbukó félholdasok.

Itt fordult a kocka, ugyanis egy újabb magyar pont után Pálinkás Tibor duplát jegyzett, majd egy páros technikaiért megítélt egy-egy büntető után, felváltva estek a kosarak, egészen Hargitai Krisztián ketteséig (10-12). Két török pontra Csík Richárd válaszolt kettessel, majd 1-1 pont után Takács Milán duplájával már egyenlő volt az állás az utolsó perc elején. Török ziccerre Hargitai válaszolt 32 másodperccel a vége előtt, majd egy újabb török ziccer után Pálinkás 13 másodperccel a vége előtt megszerezte a vezetést is egy kettessel, de a törökök a palánk alól eredményesek voltak még egyszer, így jöhetett a hosszabbítás (18-18).

A ráadásban az nyert, aki először jutott el két pontig, ez pedig a magyar csapat volt, miután Pálinkás dobása többször is felpattant a gyűrűről, de végül behullott a dupla. 20-18-ra tehát a mieink diadalmaskodtak, és így a szlovének elleni siker után 2-0-val kezdtek a nyitónapon.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus