U18-as 3X3 vb: a fiúk legyőzték Szlovéniát

Bár a kínai U18-as 3X3 világbajnokságon a szlovének ellen hátrányban játszott fiúcsapatunk a találkozó elején, Takács Milánék fordítottak, és végül 15-12-re győztek.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, fiúk, csoportkör
Magyarország - Szlovénia 15-12

Két nagyon könnyed szlovén kosárral indult a találkozó. Egy flagrant hiba után Takács Milán büntetőből volt eredményes, majd Csík Richárd egy betörés után, de a szlovének közben még kétszer betaláltak, potyogtak a kosarak a meccs elején. Csík nehéz helyzetből szerzett pontot, Pálinkás Tibor pedig egy gyönyörű lepörgés után, így 2 perc után 4-4 volt az állás. Takács ziccerével vezettünk, amit a szlovének a 4. perc elején egyenlítettek ki, és vissza is vették a vezetést. Még ebben a percben eredményes volt Hargitai Krisztián is a palánk alól, majd Pálinkás duplájával 8-6-ra vezettünk 4 perc játék után.

A szlovénok egy akrobatikus ziccerrel jöttek közelebb, de Takács válaszolni tudott rá, majd büntetőből is eredményes volt, és egy nagy bejátszás után Hargitai is betalált a palánk alól, 4 ponttal léptünk meg (11-7). A szlovének egy szép tempóval jöttek közelebb, de Pálinkás válaszolt, majd a szlovén összjátékra Hargitai dobott egypontost faulttal együtt, és a büntetőt is a helyére küldte másfél perccel a vége előtt (14-9). Duplánál ütöttünk oda, így közelebb jutottak a szlovének két büntetővel, sőt, egy ziccerrel látótávolságon belülre is kerültek 37 másodperccel a vége előtt (14-12), de Hargitai újabb kosarával eldőlt az összecsapás. 15-12-es győzelemmel kezdtek a fiúk a csoportkörben.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus