U18-as 3X3 vb: A fiúk nagy csatában kaptak ki Új-Zélandtól

A magyar U18-as fiú 3X3 válogatott az első hét percben szinte végig vezetett Új-Zéland ellen, a végén pedig az utolsó másodpercben kaptak ki 16-15-re a 2015-ös világbajnoktól a kínai korosztályos vb negyeddöntőjében.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, fiúk, negyeddöntő
Magyarország - Új-Zéland 15-16

Az új-zélandi Haka-tánc nem nagyon hatotta meg a mieinket, és bár új-zélandi centermunkával kezdődött a találkozó, Hargitai Krisztián, Pálinkás Tibor és Takács Milán révén már az első perc végén mi vezettünk 4-1-re. Az új-zélandiak fizikai fölényüket próbálták kihasználni a festékben, és a harmadik perc második felére egyenlítettek is (5-5), viszont a meccs feléhez két magyar pont után 2 pontos előnnyel érkeztünk (7-5). Többek közt két büntetővel a hatodik perc felére újra egyenlített ellenfelünk (8-8), de Takács azonnal szórt egy duplát.

A 8. perc elején két új-zélandi ziccer után megint egál volt az állás, sőt, a minutum közepén már az óceániai együttes vezetett (10-11). Takács kiegyenlített, majd két új-zélandi pontra egy kettessel válaszolt (13-13). Ekkor már ellenfelünk játszott folyamatosan előnyben, de előbb Csík Richárd 27 másodperccel a vége előtt, majd Pálinkás 8 másodperccel a vége előtt egyenlített (15-15). Volt még azonban egy támadásra ideje az új-zélandiaknak, akik egy újabb klasszikus centermunkát követően betaláltak az utolsó pillanatokban, így 16-15-re győztek.

Ez volt a srácok első veresége a tornán, és azonnal kiesést jelentett a negyeddöntőben, viszont a mutatott teljesítmény miatt mindenképpen elismerést érdemelnek, a csoportkörben legyőzték többek között a végelszámolásnál is az esélyes között számon tartott szlovéneket, ma pedig egy ki-ki meccsen szenvedtek vereséget egy kiváló ellenféllel szemben.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus