U18-as 3X3 vb: A lányok is ott vannak a negyeddöntőben!

A magyar U18-as lány 3X3 válogatott 21-8-ra legyőzte Japánt, így megtette a magáét, amit a továbbjutás szempontjából tudott - az ausztrálok 20-11-re kikaptak az USA-tól, így egy egészen elképesztő forgatókönyvvel továbbjutottak a lányok is a holnapi negyeddöntőbe.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, lányok, csoportkör
Japán - Magyarország 8-21

Balogh Júlia, majd Jáhni Zsófia volt eredményes a palánk alól, és ellenállhatatlanul kezdtek a mieink. Tóth Orsolya faulttal együtt dobott kosarat az első perc végén, a büntető is a helyére került (0-4). Jáhni centermozgásból, Révész Boróka sima ziccer után talált be, majd jött a japánok első pontja a második perc végén (1-6). Rengeteg fault volt, a magyar csapat a 3. perc végén már 5 csapathibánál állt. A japánok előbb büntetőből, majd ziccerből tudtak pontokat szerezni, de jöttek megint a mieink egy 7-0-s szakasszal - Jáhni mellett Balogh és Révész is többször betalált (3-13). A japánok érezték a bajt, ziccerekkel és büntetőkkel némileg közelebb jutottak a 7. perc közepére (6-14), de jött Révész, aki két büntetővel visszaállította a 10 pontos különbséget, Tóth Orsolya és egy japán játékos váltottak pontot, Jáhni ziccere és egy japán büntető után pedig Révész kétszer is eredményes volt a vonalról, így 21-8-ra győzött csapatunk.

A lányok nagyon örültek a lefújás után, ami nem volt véletlen. A meccs előtt a japánoknak 45, a mieinknek pedig csak 33 dobott pontjuk volt, ezután a mérkőzés után viszont 54-53-ra már mi álltunk jobban, és mindkét együttes 2-2-vel fejezte be a csoportkört. Ez nem jelentett mást, minthogy ha Ausztrália kikap az USA-tól, akkor hármas holtverseny alakul ki az egymást körbeverő ausztrálok, japánok és a mieink között, ahol az egymás elleni 1-1-es mérleg után a dobott pontok száma lenne a döntő. Az ausztrálok 43 ponttal kezdték az amerikaiak elleni összecsapást, úgyhogy nekik győzniük kellett vagy 12 pontot kellett dobniuk ahhoz, hogy vereség esetén is továbbjussanak (54-54 dobott pontnál a magyar válogatott lett volna a jobb, mert mi első, az ausztrálok pedig csak 16. kiemeltek voltak a tornán). Ausztrália aztán 20-11-re kikapott az USA-tól (úgy, hogy majdnem a meccs felétől kezdve 10 dobott ponttal álltak), így a magyar lányok is bejutottak az U18-as vb negyeddöntőjébe, holnap ők is folytathatják a küzdelmeket, ahogy a fiúk is.

A negyeddöntőben holnap 09:35-től a D-csoportot megnyerő Spanyolország lesz az ellenfél.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus