U18-as 3X3 vb: a lányok nagy csatában kaptak ki másodjára

Az ausztrálok ellen lényegében végig fej-fej mellett haladt lány U18-as 3X3 válogatottunk a világbajnokságon, de a végén jobbnak bizonyult ellenfelünk.

U18-as 3X3 világbajnokság, Csengtu, lányok, csoportkör
Magyarország - Ausztrália 12-15

A meccs első pár támadásából nem született pont, de Révész Boróka a második percben kétszer is betalált - igaz, az ausztrálok közben három ziccerrel vezetést szereztek (2-3). Balogh Júlia szép dobócsel után értékesítette helyzetét a palánk alól, majd jöttek Tóth Orsolya percei - többször is eredményes volt a magyar lány, és óriási adok-kapok indult a pontszerzés terén közte és az ausztrálok között. A féltávhoz 8-7-es ausztrál vezetéssel érkeztünk el, de Tóth duplával visszavette a mieinknek a vezetést, majd ugyanezt megtette Révész is a 8. perc elején - az ő kosarával vezettünk 10-9-re. Ezt követően jött egy gyengébb periódus a magyar lányok szempontjából. Előbb egyenlített ellenfelünk, majd két perccel a vége előtt duplát szórt, és a palánk alól is eredményes tudott lenni (10-13). Balogh faulttal együtt, a büntetőt is helyére küldve hozta fel a mieinket egy pontra 55 másodperccel a vége előtt (12-13), de innentől már csak az ausztrálok szereztek pontot, így végül 15-12-re ők nyertek.

A magyar lányok így két vereséggel nyitották a vb-t, és bár nehéz helyzetbe kerültek, esélyük még van a továbbjutásra - folytatás szombaton Svájc és Japán ellen.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus