U18-as Eb: 15:00-kor Grúzia lesz az ellenfél

Az első győzelem lendületével érkezik válogatottunk a még mindig nyeretlen Grúzia elleni csoportzáróra. 

Tegnap végre megtört a jég, és bár akadtak hullámvölgyei a magyar válogatottnak, végül sikerült legyőzni Fehéroroszországot, ezzel megszerezni az első győzelmet a B-divíziós Európa-bajnokságon. Rögtön itt a lehetőség a "duplázásra", a csoportban egyedüliként 0-4-gyel álló Grúzia ellen lehet tovább kapaszkodni, és egyben lezárni a csoportkört.

Győzelem esetén az Eb középházába juthatunk, de ez függ a bolgárok és a fehéroroszok mérkőzésétől is, míg vereség esetén a csoport utolsó helyén végzünk, és az alsóházban folytatjuk. 

A grúzok nem véletlenül nyeretlenek eddig, támadásban sem produkáltak semmi extrát, viszont a négy meccsükből kétszer kaptak kilencven, egyszer nyolcvan pont felett, a maradékon pedig összesen 49-et tudtak dobni - szoros végeredményük sem volt eddig, tegnap 21 ponttal kaptak ki Bulgáriától. A magyar csapatnak most tényleg csak arra kell figyelnie, hogy a saját játéka rendben legyen - az előző két találkozón mutatott támadójáték most is jó esélyeket biztosítana, de a rendszeresen megérkező komoly hullámvölgyeket is jó lenne lejjebb szorítani.

Az összecsapás 15:00-kor kezdődik és élőben nézhető az alábbi linken:

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus