U18-as Eb: megtörné a jeget a magyar válogatott

Három mérkőzés után még nyeretlenek a mieink, 15:00-tól Fehéroroszország a következő ellenfél. 

Egyelőre nem sikerült mérkőzést nyernie a magyar U18-as válogatottnak a B-divíziós Eb-n, és most is nehéz feladat vár a társaságra. Egy sima és két szoros vereséget követően tegnap szünnapjuk volt Rátvayéknak, ezúttal viszont a 2-1-gyel álló, eddig csak Izlandtól (szoros meccsen) vereséget szenvedő Fehéroroszország ellen kell helytállni.

A két együttes között egy jelentős különbség van eddig, de arra a "jelentős" nem is megfelelő kifejezés: a fehéroroszok meccsenként 53 lepattanót szereztek meg, míg a mieink mindössze 29-et. Ez akkora szakadék, ami önmagában is eldönti a mérkőzést, ha nem sikerül komoly előrelépéseket tenni ezen a téren - a palánk alatt mindenképpen megoldást kell találni. A támadójáték legutóbb már jobban működött, mint az első két meccsen, ezzel nem is lehet nagy gond, ha megmarad a dobóforma, a festékben viszont akkora hátrányban vannak előzetesen a mieink (a lepattanózás mellett festékből szerzett pontok aránya átlagban 30-52), hogy pokoli nehéz dolguk lesz.

Még egy adalék a védekezés, hiszen a fehéroroszok több mint kétszer annyi blokkot osztottak ki eddig, mint a magyar csapat, labdaszerzésben is bőven előttünk járnak, és tízzel több pontot szórtak meccsenként leindításból. Szintén érdemes kiemelni náluk David Odiah játékát, aki kereken húsz pontot átlagol, rá nagyon figyelni kell majd.

A mérkőzés 15:00-kor kezdődik és élőben lehet követni:

fotó, slide: FIBA.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus