U18-as fiúcsapatunk már a helyszínen

Csütörtökön megkezdődik az U18-as korosztály számára is az idei B-divíziós Európa-bajnokság Bulgáriában, Szófiában. A torna előtt a magyar csapat két játékosa, Filipovics Márkó és Pongó Marcell adott rövid interjút honlapunknak.

A csapat kedd hajnalban elindult Szófiába, ahol csütörtökön este 19:30-tól Svédország ellen kezdik meg a tornát. Pénteken 15:00-tól Luxemburg lesz az ellenfél, szombaton 10:30-tól Hollandia ellen lépnek pályára fiaink, majd egy vasárnapi pihenőnapot követően hétfőn 12:45-től Románia ellen zárják a csoportkört. A válogatott megérkezett a helyszínre, de Zentai Levente, a csapat technikai vezetője szerint az állapotok nem éppen megfelelőek, a szálloda minőségével akadnak problémák.

Filipovics Márkó:

- Öt hét alatt mindenre fel tudtunk készülni, a csapatban vidám a hangulat. Az első hét volt kicsit nehezebb, azóta 100%-os mindenki mentálisan es fizikálisan is. A sok munka után ki akarjuk élvezni a gyümölcsét is, szeretnénk minél jobb helyezést elérni és ennek érdekében mindent meg fogunk tenni.

Pongó Marcell:

- A felkészülési mérkőzések kicsit felemásan sikerültek, volt, amikor kifejezetten jól játszottunk, de nyilván olyan is volt, amikor kicsit gyengébben, azon dolgozunk, hogy az Eb-n a legjobbunkat tudjuk majd nyújtani. A főpróba a szlovének ellen jól sikerült összességében, mint ahogy az egész felkészülés is, de hogy ez mit is ér, azt majd a tornán fogjuk meglátni. Hiányzóink persze vannak, akadnak sérültjeink is, illetve Golomán Gyurit nem engedték el, de így sincs okunk panaszra.

A tornáról természetesen a többi utánpótlás-korosztályhoz hasonlóan folyamatosan tudósítunk majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus