U18-as lányok: a portugálokkal a bent maradásért

Az A-divízióban való maradás érdekében nagyot léphet előre U18-as lány válogatottunk, amely 14 órától Portugáliával játszik az Eb-n.

U18-as női Európa-bajnokság, A-divízió, 13-16. helyért

Magyaroroszág - Portugália 14:00

Ki-ki meccs lesz: aki kikap - kiesik. 

A portugálok magabiztos győzelemmel kezdtek, 60-38-ra verték a lengyeleket, utána három olyan csapattal játszottak, amelyek bejutottak a legjobb négy közé. Az oroszoktól 83-71-re, a spanyoloktól hosszabbításban 66-61-re, majd már a középdöntőben a franciáktól 50-44-re kaptak ki. Újabb fölényes siker következett, Izraelt 63-43-ra verték, majd az olaszok ellen 53-42-re maradtak alul.

Így kerültek az alsóházba, ahol - a mieinkhez hasonlóan - fájó vereséget szenvedtek: tegnap az a szerb csapat múlta felül őket, amelyet a mi lányaink még a csoportmeccsek során fölényesen legyőztek. 

Kiemelkedően legjobb játékosuk a bulgáriai, azon belül is szófiai születésű 190 centis center, Maria Koszturkova, aki Portugália eddigi meccsein 13,6 pontos és 12,3 lepattanós dupla-duplát átlagolt.

Lányaink ma tehát a 13-16. helyért játszanak. Nyerni kell. S ahhoz, hogy megverjék a portugálokat, előbb saját magukat kellene legyőzniük... Hajrá lányok!

Élőképes streamen is tudjátok nézni az összecsapást:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus