U20: Fájó vereség a svédektől

Már a második napon elszenvedte első vereségét U20-as válogatottunk a székesfehérvári B-divíziós Eb-n - jobbak voltak a svédek. 

U20-as Európa-bajnokság, B-divízió, csoportkör, 2. mérkőzés

Magyarország - Svédország 52 - 61 (14-7, 14-18, 10-22, 14-14)

Magyarország: Váradi 9/3, Perl 17, Benke 5/3, Filipovity 6, Kővágó-Laska 2
cserék: Nagy B. 5/3, Keller -, Andrássy -, Révész 3, Peringer -, Kósa 5

A Perl-Benke páros vezérletével jól kezdtük a találkozót, mindketten megvillantak elöl és hátul is, így megléptünk 5-0-ra. Kevesen gondolták volna, hogy öt perc alatt ez lesz az összes felírható pont, de a svédek alig mentek el a gyűrűig, 0/6-os mezőnymutatóval, valamint négy eladott labdával nyitottak - ugyanakkor mi sem tudtunk többet betalálni. Végig érezhető volt, hogy mindkét csapat tiszteli a másikat és egészen parádésan védekezik, de a pontot nem potyogtak - 14-7-es magyar vezetéssel zárult ez a tíz perc.

A második negyedben megfordult a képlet, a játékrész közepére fordított az északi együttes - nálunk egyedül egy Nagy-tripla süllyedt el, ők pedig egyre többször tudták kijátszani a védekezést. A borzasztóan kemény találkozón fej-fej mellett haladtak a felek, előbb Kővágó-Laska, majd Váradi szerezte vissza számunkra a vezetést, bő két perccel a félidő vége előtt pedig két Perl-villanás, valamint egy Filipovity-kosár késztette időkérésre a svédeket. Ezt a párpontos előnyt végül meg tudtuk őrizni a nagyszünetig, így bár ezt a negyedet a skandináv gárda nyerte, összességben 28-25-ös vezetéssel vonulhattak pihenőre Váradiék.

A harmadik negyedben alig egy perc alatt ismét fordítottak a svédek, az előző etapban már emberfogásra váltottak a felek és erre nagyon jól reagáltak Löfbergék: ebben az időszakban már folyamatosan szerezték a kosarakat és nehezen tudtuk tartani velük a lépést. Ennek ellenére közel tudtunk maradni a negyed hajrájáig, amikor is előbb Hansson, majd rögtön utána Johansson is beemelt egy triplát, erre pedig már nem tudtunk érdemben válaszolni - ugyan Révész Ádám kettese még a gyűrűben landolt, így is 47-36-os svéd vezetésről indult a záró etap.

A negyedik negyed elején a remeklő Andersson kosaraival hamar tíz pont fölé nőtt a hátrány, majd Pór Péter időkérését követően Kővágó-Laska adta el a labdáz, ekkor már lehetett érezni, hogy komoly a gond. Váradi Benedeknek nagyon nem ment a játék (3/16 mezőnyből, 0 gólpassz, 5 eladott labda), a borzalmas dobóformája mellett az eladott labdákkal is meggyűlt a baja és bár Perl Zoltán próbálta vinni a hátán a csapatot, a negyed közepén tizenkét egységgel jártak előrébb az északiak. A hajrában Perl és Markusson kis híján egymásnak esett, mindkettőt kiállíttoák. A hatalmas dupla-duplát szállító Löfberggel (15 pont, 15 lepattanó) nem tudtunk mit kezdeni a végjátékban, biztosan dobott mezőnyből és a büntetővonalról is. Váradi a hajrában azért próbált fellépni, mozgatta a csapatot és betalált kintről is, de ez már kevésnek bizonyult: 61-52-es vereséget szenvedtünk. 

fotó: FIBA Europe
slide: MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus